Meer info of een afspraak maken? Direct online of bel 085 - 0655499

Testimonials - Patiënt Ervaringen

Patiënt Ervaringen

Praktijkacupunctuur stelt uw mening bijzonder op prijs. Heeft u een goede ervaring met onze dienstverlening en wenst u deze te delen dan vragen wij u via onderstaande knop het formulier in te vullen. Uw reactie zal vervolgens op de onze site geplaatst worden.

Schrijf een review
JokeGuest
2020-03-01, 12:08
Mijn ischias-zenuw was zwaar aangetast. De huisarts had me niets anders te bieden dan zware pijnstillers, een fysiotherapeut wist er geen raad mee. Uit wanhoop wendde ik me tot acupunctuur.
Na de 1ste behandeling had ik op één plek geen pijn meer en kon ik al behoorlijk wat pijnstillers laten staan. Ik kreeg eindelijk hoop op herstel. De acupunctuur heeft dat ook waargemaakt: geen pijnstillers meer, geen pijn meer en veel meer energie. Met fysiotherapie (van een ander natuurlijk) moet het karwei nu door oefeningen worden afgemaakt. Celine, hartelijk dank.
Marieke
2020-02-13, 15:55
Met een oorsuizingen kwam ik binnen.
Acupunctuur was voor mij nieuw ik ging er blanco naar toe. Nu 5 weken verder geen tot nauwelijks oorsuizingen. Zo blij.
Ook mijn energie is daardoor verbeterd.
Fijn en professioneel zijn mijn problemen aangepakt.
Jennifer
2020-02-04, 22:47
Ik ben met al mijn lichamelijke klachten geholpen door Widi. Voornamelijk pijnklachten aan mijn voeten, knieën, onderrug en nek. Veroorzaakt door x-benen, platvoeten en een afgescheurde spier in mijn voet n.a.v. tennis ongeval.
Dit was nog niet alles want ik was enorm gestresst van mijn werk.
Widi heeft voor rust in mijn lichaam gezorgd en veel pijn weggehaald.
Als ik heb gesport (gelukkig kan ik dat nu nog) herstellen de spieren sneller dan voorheen en dat is erg fijn.
Met Widi samen is altijd een ontspannen sfeer en dat is wat je nodig hebt om het te kunnen laten werken.
Ik ben in ieder geval erg tevreden en zal Widi zeker aanbevelen aan anderen, wat ik overigens al een keer heb gedaan.
Jan G
www.jg3.nl
2020-02-03, 16:38
Een blessure aan mijn kuit, opgelopen tijdens tennis. Een gescheurde pees en bijkomende klachten, zijn door de acupunctuur behandeling door Widi, geheel genezen. Ik ben nu weer volop fit om een tennis wedstrijd te spelen.
Guest
2020-02-02, 09:45
Mijn hardnekkig schouderpijn en uitvallen van vingers wilde met fysiotherapie niet overgaan. Bij mijn eerste behandeling van Widi voelde ik al meteen verschil. De pijn is zo goed als verdwenen en geen last meer van uitvallende vingers. Het bezoek aan Widi is echt een cadeautje. Heerlijk tot rust komen en van je pijn worden verlost.
Renske van Amerongen
2019-12-30, 13:10
Ik heb een aantal behandelingen gehad bij Celine voor vermoeidheid en misselijkheid in het begin van mijn zwangerschap. Celine is een heel prettig, vriendelijk en rustig persoon die goed naar je luistert, je op je gemak stelt waardoor je goed kunt ontspannen en binnen mum van tijd je klachten vermindert.
Michel
2019-12-29, 09:41
Ik had na een slijmbeursontsteking nog veel pijn in mijn schouder. Hier heb ik lang last van gehad. Uiteindelijk ben ik naar Celine gegaan voor een aantal acupunctuur behandelingen. Na een aantal behandelingen werd de pijn minder. Celine heeft mijn klachten serieus genomen en heeft wekelijks met mij gezocht naar nieuwe punten om te prikken. Ik vond de behandelingen prettig en het heeft mij zeker geholpen. En een prettige bijwerking van de behandeling is dat ik nu weer heerlijk kan slapen!
Kirsten
2019-11-24, 16:18
Zeer goed geholpen door Marie -Sophie voor mijn verkoudheid en mijn astma .
Meiden met verstand van hun vak ,wordt vriendelijk geholpen en via hun site kan je makkelijk en afspraak maken

Ouafa
2019-11-21, 11:08
Met 40 weken + 3 dagen zwangerschap bij Widi geweest voor het opwekken van de bevalling. Super lieve en attente dame, stelde mij erg gerust en gaf tips wat ik zelf nog kon doen om de bevalling te stimuleren. Dezelfde avond begon het al en de volgende dag bevallen dus onze vervolgafspraak was niet meer nodig! Fijne ervaring en iedereen aan te raden die op een natuurlijk wijze de bevalling wil opwekken :-)
Samira
2019-11-20, 10:41
Ik ben sinds dit jaar begonnen met acupunctuur (altijd heel sceptisch geweest) voornamelijk voor PMS waar ik ieder jaar meer last van kreeg gepaard met bloedarmoede en spijsverteringsproblemen (prikkelbaar darmsyndroom vastgesteld bij arts) en wat blijkt na een aantal sessies werd PMS minder en mijn buik zelfs minder geïrriteerd zodanig dat ik zelfs kan zeggen na een aantal maanden zelfs prikkelvrij en cyclus weer regelmatig en korter!! Ik schrijf nooit reviews maar dit vind ik echt een review waard omdat ik zoveel gelukkiger ben dankzij Lizeta. Ik kom in de prakijk in Voorburg en wordt helemaal Zen bij haar. Ik weet niet hoe ik haar moet bedanken en ga door met deze therapie weliswaar minder vaak omdat ik meer in balans ben maar nog net zo effectief!! Ze geeft ook advies over voeding en dat heeft mijn darmen ook geholpen.
Laura Hilkhuysen
2019-11-11, 15:57
Ik had last van beginnende hormonale veranderingen en slecht slapen, toch de stap genomen om naar een acupuncturist te gaan. Wat ben ik blij zeg, ik slaap echt al een stuk beter na een aantal behandelingen. Voel me een stuk ontspannender en geen opgejaagd gevoel meer 's nachts. Hartstikke fijn Marie-Sophie wat ben ik blij met je! Super!
Ingrid
2019-11-07, 09:24
Widi haar behandelingen doen mij veel goed. Ze brengt de balans ,rust en energie terug in mijn lijf zodat ik er weer op kan vertrouwen. Naast de goede behandelingen is Widi ook een heel leuk mens waar ik graag kom.
Hanneke
2019-10-29, 18:47
Widi is een zeer bekwame acupuncturist waarbij je je meteen op je gemak voelt. Daarnaast kan ze ook nog eens goed uitleggen wat ze precies doet en waarom het nodig is. Dit ervaar ik als heel prettig! Ik voel me gehoord en gezien en dat is fijn. Verder zijn mijn klachten vele malen verbeterd en dat al binnen een maand. Vakvrouw!
Kim
2019-10-02, 09:10
Overgangsklachten en vermoeidheidsklachten waren heftig. Na een aantal sessies bij Joey zijn alle klachten verdwenen. Een fijn persoon met een enorme professionele houding en kennis level.
Patricia
2019-09-10, 15:51
Ik had veel last van overgangsklachten. Mijn huisarts adviseerde hormoonpillen, maar dat zag ik niet zitten. Daarom op advies van vriendin acupunctuur proberen.
Ben heel blij dat ik bij Celine terecht ben gekomen. Je voelt je snel bij haar op je gemak en ze is duidelijk in wat ze gaat doen en wat je kunt verwachten. Het gaat
Echt veel beter met me. Opvliegers zijn verdwenen, stemmingswisselingen echt veel minder. Kan weer lachen. Heerlijk gewoon. Wat mij betreft echt een aanrader
Yvonne
2019-08-23, 10:15
Mijn ervaring met accupunctuur voor slecht slapen. en overgangsklachten zijn zeer positief . Al vrijwel direct resultaat ! Tevens kon mijn knie mee behandeld worden . Mijn behandelaar is Marie Sophie , fijn mens . Betrokken en kundig . Nu ik tussendoor op vakantie ga heeft ze mij ook nog tips / materiaal meegeven om mijn bergtocht goed te kunnen voltooien . Super ! Alvast bedankt en je hoort wel hoe het is gegaan . Lizetta heeft tijdens haar vakantie de behandelingen overgenomen . Ook zeer goede collega . Top !

Guest
2019-07-11, 14:42
Mijn ervaring met acupunctuur is zeer positief. Het heeft zeker voor mijn rug en longen zeer goed gedaan en de rest is er ook wel wat beter van geworden, al is dat niet altijd duidelijk merkbaar. Ik wist alleen maar dat er naaldjes bij te pas komen en als die dan ook nog gemonteerd worden door een vakkundige en zeer vriendelijke acupuncturiste is het allemaal heel goed. Dit heeft mij heel goed gedaan. E. vd Berg-de Jong (88 jaar) uit Voorburg.
Ruud Lit
2019-05-22, 19:20
De sprong in het diepe voor een voor mij onbekend terrein. Stoppen met roken met behulp van acupunctuur.
Resultaat is verbluffend en dat komt mede door de professionele begeleiding van Lizetta Gill. Dank voor heirvoor.
Leo
2019-03-26, 17:35
Widi, ik ben je zeer dankbaar dat je me van een jarenlang probleem hebt verlost. Echt heel fijn!
Hanneke
2019-03-26, 17:33
Bedankt Widi, voor de goede resultaten die je bij mij hebt bereikt. Ga zo door!
Leo+Hanneke
2019-03-14, 09:08
Wij hebben alle twee zeer goede ervaringen met de behandeling van Widi ze is vriendelijk en zeer terzakekundig wij bevelen haar van harte aan
Margreet Lorenzo
2019-03-14, 08:49
Na maanden van veel pijn(SI gewricht,uitstraling bil+been),ongemak en langs diverse specialisten te zijn geweest, besloot ik om acupunctuur te proberen. Praktijk Acupunctuur is het wèl gelukt om mij van mijn klachten af te helpen èn het vertrouwen in mijn eigen lichaam terug te geven.Hartstikke bedankt !
Anoniem
2019-03-09, 12:29
Zo rond mijn twintigste, zo'n 4 jaar geleden, kreeg ik last van spanningsincontinentie, en later ook veel nek- en schouderklachten. De afgelopen jaren ging het wel steeds beter, maar de klachten bleven aanwezig. Ik ging elke keer naar een specialist om de klachten aan te pakken, maar hierdoor werd de 'kern' van de klachten niet aangepakt. Ik ging me verdiepen in alternatieve geneeswijze en zo kwam ik uit bij acupunctuur.

De eerste keer dat ik bij Lizeta kwam, had ik weinig energie, en veel frustratie door de lichamelijke klachten die ik al zo lang heb. Lizeta gaf mij toen al meteen hoop en vertrouwen in de behandeling. Ze is erg meelevend en heeft een enorme passie voor haar werk. Door de acupunctuur werd nu wel de kern van de klachten aangepakt.
Inmiddels heb ik alweer 9 behandelingen gehad en zit ik veel beter in mijn vel. Ik voel me meer ontspannen, heb veel meer energie, ben goed gestemd en mijn klachten zijn afgenomen.
Hendrik van der Bent
2019-03-04, 18:26
Na vele jaren van verschillende therapieën en behandelingen, die niet hielpen, voor depressiviteit, hoofdpijn, nekpijn, slaapstoornissen en altijd moe zijn, ging ik eens acupunctuur proberen. In november 2018 ben ik met de behandelingen bij Lizetta Gill in Voorburg begonnen. Het is of er na jaren een nieuwe wereld voor mij geopend is. Elke dag had ik pijn, ik stond er mee op en ging ermee naar bed. Heden heb ik 15 behandelingen achter de rug en de pijnen zijn zo een stuk verminderd dat ik praktische geen pijnstillers meer nodig heb (bijna elke dag nam ik pijnstillers in). Dit is teruggebracht na 1 tot 2 tabletten per week. Overdag heb ik nu meer energie dan wat ik jaren ooit heb gehad. Het slapen is van gemiddeld 2 uur per nacht naar 5 tot 6 uur per nacht gegaan. Al met al is dit een zeer positieve ervaring. In overleg met Lizeta kijken we bij elke behandeling wat er op het moment nodig is . Lizeta is hier zeer kundig in en ook begaan met haar cliënt. Ook geeft Lizeta vaak adviezen die je goed kan toepassen. Helemaal weg zullen de klachten nooit gaan, daar ben ik me van bewust, maar wel op een niveau waar je gewoon met plezier kan leven, wat ik de laatste jaren vaak ontbeerd heb. Lizeta langs deze weg wil ik je alvast bedanken dat je al zover met mij gekomen bent.

Annet
2019-02-22, 15:48
De afgelopen tijd ben ik behandeld door Celine de Haan voor klachten als vermoeidheid en verminderde weerstand (kortweg: altijd moe en heel vaak ziek). Inmiddels gaat het beter met mij dan ik had durven hopen. Daarom wil ik iedereen laten weten hoe goed Celine me heeft geholpen. Ik kan haar met volledige overtuiging aan iedereen aanraden.
De woorden die haar persoonlijkheid het beste beschrijven zijn: Betrokken, Toegewijd, Fanatiek, Empathisch en Meedenken. Daarmee bereikt ze balans tussen het serieus nemen van klachten én geruststelling waardoor je durft te vertrouwen op de kracht van de behandeling.
Haar aanpak bestaat iedere behandeling weer uit uitgebreid onderzoek door onvermoeibaar vragen te blijven stellen naar de klachten. In de voorbereiding maak ze uitgebreid gebruik van dikke naslagwerken en haar collegiale netwerk. Je merkt iedere afspraak weer dat ze er vooraf goed over heeft nagedacht. Zo heeft ze voor mij haar behandeling versterkt door me door te verwijzen naar een Chinese arts voor kruidensupplementen. Ook heeft ze voor mij een aangepaste methode van prikken gebruikt, omdat ik erg gevoelig en bang was. Door haar yin yang benadering voelt de behandeling volledig in evenwicht. De verblijfsnaalden zorgen verder voor ondersteuning in de tijd tussen de afspraken. Als extra aanvulling doet ze er alles aan om je te laten ontspannen, zoals een warmtelamp voor je voeten, rustgevende muziek en een zachte en verstelbare behandeltafel.

De Praktijk Acupunctuur verdient ook aanbeveling als professionele organisatie met name door de afsprakenlijn, de mogelijkheid voor interne doorverwijzingen en onderling collegiaal overleg, en mooie en goed bereikbare locaties.
B nagtegaal
2019-01-07, 23:41
Na weer veel last te hebben van mijn hernia met zenuwpijn ben ik na een aantal behandeling pijn vrij. Als moeder van een jong gezin kan ik weer fijn leven zonder of nauwelijks pijn. Acupunctuur is echt een uitkomst voor mij. Ik ben zo goed geholpen, heel fijn!
Cristian
2019-01-07, 16:03
I am treated mostly for sleep issues by Marie-Sophie, with great results. Every session is simply a relaxation time for me, in a calm and friendly atmosphere and conducted with a lot of care. Many thanks, Marie-Sophie.
Gerry
2018-11-30, 13:27
De eerste keer met knikkende knieën naar Widi, na een ontspannende intro dan toch de behandeling. Deze is 100 % meegevallen en na een paar behandelingen al resultaat.
Nu geen pijn meer. Kan mijn arm weer gebruiken zoals vanouds. Nu nog behandelingen voor slapeloosheid, wat ook al beter gaat.
Widi doet wat ze zegt en ik ben haar dankbaar.
Cyntia
2018-11-30, 13:25
Sinds een paar maanden pijnklachten voet, door overbelasting wandelen vierdaagse. Oorzaak mortonse neuralgie. Ik werd 2 x per week behandeld door Widi. Na 4x behandeling kon ik alweer normaal lopen en pijnklachten namen af. Behandeling is nu gestopt en kan ik weer heerlijk lange wandelingen maken. Top Widi bedankt.
Arjen
2018-11-16, 08:37
Na een paar maanden rond gelopen te hebben met globus klachten en in het reguliere circuit uitbehandeld te zijn zonder resultaat ben ik bij Celine terechtgekomen. Gelukkig kon ik snel terecht en na een intake gesprek werd er direct met de behandeling gestart. Aanvankelijk intensief en wekelijks. Naarmate de klachten af begonnen te nemen namen we wat meer ruimte tussen de behandelingen. Celine bereidt haar behandelingen goed voor en bij het zetten van de naalden let ze goed op hoe je reageert. Ik ben erg tevreden en kan haar dan ook van harte aanbevelen.
Jane
2018-11-14, 19:10
Mijn dochter had veel last van duizeligheid en misselijkheid, vooral in de ochtend en in de avond. Na veel onderzoeken (zonder resultaat) toch maar voor het ‘alternatieve’ gegaan. Kinder acupunctuur. Baat het niet dan schaadt het niet., dacht ik.
De eerste paar sessies leek geen effect te hebben, maar we zijn doorgegaan. Na de 6e sessie met Cristina ging het opeens beter met mijn dochter.
Naar mijn mening lag het herstel van mijn dochter aan meerdere factoren....
Maar mocht het nodig zijn (laten we hopen van niet) dan zou ik weer terug gaan naar Cristina Soava. Bedankt Cristina!
Linda
2018-10-30, 12:30
Ik ben naar Widi gegaan met overgangsklachten, tevens slaap ik mijn hele leven al slecht (ben geen doorslaper) Nu naar 4 behandelingen kan ik zeggen dat ik zeggen dat ik net als ieder ander gewoon weer een nacht kan doorslapen....hoe lekker is dat dan ! De overgangsklachten, waarvoor ik in 1e instantie voor heen ben gegaan zijn ook al verminderd. We zijn er nog niet, maar ook hier heb ik het volste vertrouwen in Widi.

Saskia
2018-10-22, 17:35
Na jarenlang proberen zwanger te worden (geen medische indicatie) heb ik een aantal acupunctuur sessies bij Widi aan mezelf cadeau gedaan; wie weet! En ja hoor, na een stuk of 6x én in combinatie met 1 hormoonkuur ben ik inmiddels 20 weken zwanger! Ik denk dat dit een perfecte aanvulling is op de reguliere geneeskunde, want dit kan geen toeval zijn.. Widi bedankt!!!
Erica
2018-10-17, 17:40
7 maanden van fysio, dry needling en manuele therapie hielpen mij niet van mijn pijnklachten af na een val op mijn stuitje. Een vriendin adviseerde acupunctuur te proberen en zo bij Widi in Breukelen terecht gekomen. Eindelijk resultaat ! Ben nu zo goed als van mijn klachten af, maar kom nog steeds graag bij Widi, voor meer energie of beter slapen, elke x direct resultaat na de behandeling. Voor mij dus niets anders meer als acupunctuur bij klachten, zeker ook omdat Widi zeer kundig is en uitgebreid de tijd voor je neemt.
Marianne
2018-10-12, 10:40
Ik ben gelukkig met behulp van acupunctuur van mijn tennisarm af.
De pijn was tijdens de behandeling minder en kwam wel weer terug maar na 8 behandelingen was ik er echt van af. Ik kan gelukkig weer de baan op. Ontzettend bedankt Widi.
Yvonne
2018-10-11, 13:55
Ontzettend blij! Ik heb chronische neuropathie en mijn huisarts heeft mij naar de acupuncturist verwezen. Na enkele behandelingen bij Cristina is mijn pijn zo goed als weg. Na drie jaar met beperkingen leven, kan ik nu weer (goed) lopen, dansen en van mijn leven genieten.
Ik ben ontzettend dankbaar dat dit soort behandelingen bestaan en zou iedereen met neuropathie aanraden om acupunctuur te proberen ipv met pijn rond te blijven lopen.
lotty kuiper
2018-10-06, 07:45
Heb zeer goede ervaringen opgedaan bij deze praktijk.
binnen 4 behandelingen ben ik verlost van mijn zere rug.
top, wat een heerlijk gevoel is dit.
Maaike
2018-07-15, 12:21
Widi is geweldig. Ze is rustig, meedenkend begripvol en heel kundig. Ze heeft mij geholpen met mijn pijnlijke pols. Na al heel veel pogingen bij andere instanties heeft Widi na 15 jaar pijn mijn pols weer beter gemaakt . Ik kom nog geregeld bij haar voor andere dingen maar ook die zijn vaak door een paar keer prikken verholpen. Ik kan Widi voor iedereen aanraden als je ergens last van hebt!!!
Victor
2018-05-17, 19:50
Doordat mijn vrouw tot haar grote tevredenheid in behandeling was bij Widi, nam ik kennis van haar manier van werken. Widi is heel betrokken en luistert heel goed naar je klachten. Zelf heb ik al heel lang veel last van pijn in mijn benen, en na een tijdje lopen zelfs gevoelloosheid in mijn voet. Dit komt voort uit mijn onderrug. Na een paar behandelingen door Widi voelde ik merkbaar minder last van pijn en uitval! Waardoor ik sinds tijden weer een stuk langer kan lopen zonder problemen. En ik kan je zeggen dat voelt heel goed! Deze vooruitgang zet zich na elke behandeling verder voort. Door haar gedrevenheid geeft ze je elke keer weer het gevoel er helemaal voor te gaan!
Willem
2018-05-06, 18:00
Ik was jaren geleden gevallen met het schaatsen en was lelijk op mijn knie terecht gekomen. Ik had nooit gedacht dat acupunctuur mij zou helpen. Ik loop sinds een half jaar bij Widi en ben zeer tevreden over het resultaat. Bijna geen pijn meer!

Bianca
2018-04-10, 11:30
Met hevige pijn in mijn been kwam ik bij Widi terecht.
Ik slikte heel veel medicijnen om een beetje te kunnen functioneren, Widi heeft mij zo goed geholpen.
Na 4 x een behandeling slikte ik geen medicijnen meer, en nu kan ik bijna zonder pijn functioneren.
Ik zelf ervaar het als heel bijzonder, wat het met je lichaam doet.
Ik ben een heel blij mens geworden!!
Brenda
2018-02-07, 15:22
Met hevige jeuk en (over-)vermoeidheidsklachten kwam ik bij Widi terecht. De jeuk was na twee behandelingen zo goed als weg, De vermoeidheid (gebrek aan energie) komt langzaamaan weer terug. Nu verder met behandelen van mijn whiphlashklachten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt door de fijne zorg van Widi. Ook haar adviezen (bessensap, recept voor thee, zonlichtlamp) zijn praktisch uitvoerbaar. Dankjewel Widi.
Joke
2018-02-06, 21:33
Had al jaren slapeloosheid alles geprobeerd tot ik bij Wibi kwam in hoofddorp binnen 5keer sliep ik heel bizar maar ben zo vreselijk blij , top
Guestpeter
2018-01-24, 18:02
Had last van pijn in de onderrug al 6 weken lang toen in contact gekomen
Met widi die na de eerste bbehandeling de pijn wegnam nog aantal nabehandelingen gehad in een woord geweldig widi nogmaals mijn dank
Maaike
2018-01-03, 18:07
Mijn dochter, die dankzij acupunctuur van het roken af is (!) en van rug- en buikklachten, raadde mij aan ook eens langs Widi in Breukelen te gaan. Sinds 3 jaar heb ik tengevolge van artrose flinke nek-, arm- en schouderklachten.
In tegenstelling tot fysiotherapie kijkt acupunctuur verder dan alleen die plekken die klachten veroorzaken. Widi vroeg bijvoorbeeld ook of je goed slaapt en last hebt van stress. Een totaalbeeld wordt meegenomen. Het is een bijzondere ervaring om na een behandeling volledig pijnloos en ontspannen te zijn. Een aantal van mijn klachten is volledig weg. Acupunctuur werkt wat mij betreft langer en dieper door dan massage of dry needling. Ervaar het zelf!
Heidi
2017-12-21, 14:21
Zo'n rugpijn hebben dat werken bijna niet meer mogelijk is.
Op Facebook kwam Widi langs en heb ik de stoute schoenen maar aangetrokken.
En inderdaad, na een uur met naalden in mijn arm en oor verdween de pijn. Ik kon Widi wel zoenen!!
Nog een aantal behandelingen waren daarna nodig maar wat heb ik het als heerlijk ervaren!!
Een dikke pluim voor Widi de naaldenprikker!!!
René
2017-11-13, 15:13
Na drie maanden te hebben getobt met een nekhernia kwam ik op de bank bij Marie-Sophie. Vijf behandelingen met haar naalden hebben in elk geval tot zoveel verbetering geleid, dat het resterende ongemak goed uit te houden is. Bij verslechtering van de situatie zou ik zeker weer bij haar terugkeren. Daarbij is zij ook een uiterst aimabele vrouw, hetgeen eveneens bijdraagt tot de genezing.
Denny
2017-09-04, 19:45
Al enkele jaren had ik last van een gespannen nek en schouders, wat tot veel hoofdpijnklachten leidde. Op aanraden van een vriendin heb ik gekozen voor acupunctuur, ook al was ik er sceptisch over. Al na drie behandelingen merkte ik een groot verschil, nu na nog enkele behandelingen heb ik al bijna vier weken geen hoofdpijnklachten meer en mijn nek en schouders zijn in geen jaren zo soepel geweest. Kortom: ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt .Rani en Marie-Sophie hebben het geweldig gedaan

Linda
2017-07-27, 16:57
Bij 18 weken zwangerschap had ik heel veel last van harde buiken. Zoveel dat ik uiteindelijk moest stoppen met werken. Na 1 behandeling acupunctuur door Widi merkte ik al verschil. De harde buiken werden minder en ik kreeg meer rust in mijn hoofd. Na een aantal behandelingen was ik een stuk rustiger en zijn de harde buiken dusdanig afgenomen dat de hoeveelheid normaal is voor de termijn dat ik zwanger ben.
Monique
2017-07-14, 13:49
Na lang twijfelen ( naalden brrr) wel of niet beginnen met acupunctuur bij Marie-Sophie (en soms Rani) gekomen met diverse klachten waaronder extreme allergische reacties op medicatie, migraine en huidirritaties.
Nu een vijftal behandelingen verder en voel me super.
Huid stuk rustiger, migraine stuk minder en meer energie. We gaan verder!
Alvast bedankt en tot snel Marie-Sophie en Rani.
Mirjam
2017-06-22, 10:27
Na 6 maanden revalidatie ivm een knie-hardloop-blessure die maar heel langzaam herstelde, (en ramp als je hardloopverslaafd bent) gaf iemand het advies om acupunctuur te proberen.

Ik kwam terecht bij Marie-Sophie en het voelde gelijk goed. De goede uitleg hielp mij beter te begrijpen wat acupunctuur doet.

Tijdens de eerste behandeling al pijnverlichting en na een aantal behandelingen de belasting weer behoorlijk op kunnen hogen. Ik hardloop nu weer 3 keer per week ruim 10 km per training en er is alleen nog een restje blessure over. Acupunctuur ter ondersteuning van kracht-en stabiliteitstraining gaf voor mij de omslag naar een spoedig herstel. Ik vertrouw er na maanden op dat het in de zeer nabije toekomst helemaal weg is.

Ook de sportrevalidatie-fysiotherapeut moedigde de behandelingen aan.

Ik zou het iedereen met een sportblessure of andere klacht aanraden.

Heel erg bedankt Marie-Sophie!
Ellen
2017-03-27, 15:03
De maand februari ben ik door Widi Widiyati behandeld aan mijn RSI klachten in mijn schouder. Na de eerste keer was ik al verlost van de extreme pijn. Elke behandeling werd het beter en beter. Wat een uitkomst bij RSI! Ik raad het iedereen aan voor pijn klachten. Bedankt, Widi!
Richard
2017-03-17, 11:07
Fantastisch behandeld door Widi Widiyati voor twee hardnekkige sportblessures aan hand en arm. Zeer gerichte behandeling met vrijwel direct merkbaar effect. Dit was mijn eerste ervaring met acupunctuur maar zeker niet mijn laatste. Dank Widi!
Guest
2017-01-27, 09:38
In verband met overbelasting achillespees bij Marie-Sophie Hiemstra terecht gekomen.

Ontstaan na lange bergwandelingen met te zware belasting. Kon geen trap meer afkomen. In plaats van langdurig NSAID gebruik en ontlasten achillespees besloten om accupunctuur een kans te geven.

Na eerste behandeling al duidelijk verbetering merkbaar. Na nog 2 behandeling klachten binnen een week volledig over en nu (ruim half jaar later) nog steeds klachtenvrij.

Voor dit soort klachten dus een fijne, (en in mijn geval zinnige) aanvulling op de reguliere geneeskunde.
Linsey
2017-01-10, 09:58
Na anderhalf jaar met pijn in de bovenrug gelopen te hebben naar aanleiding van een auto ongeluk, ben ik bij Widi Widiyati terechtgekomen. Binnen enkele behandelingen merkte ik vermindering van de pijn en versoepelingen van de wervels. Uiteindelijk ben ik na een aantal maanden van zware pijnstillers nu helemaal vrij van pijnstillers en kan ik eindelijk weer sporten en de dingen doen die ik doe. Ik ben niet langer beperkt in wat ik doe, dankzij Widi. Heel erg dankbaar voor!
Guest
2016-11-14, 17:14
In verband met borstkanker heb ik 8 chemotherapie kuren moeten ondergaan.
Petra heeft mij ondersteunt met acupunctuur. ik raad dit iedereen aan die chemokuren gaan krijgen. Ik had veel betere weerstand, de bijverschijnselen werden behandeld zodat ik hier veel minder tot geen last van had en ik was veel minder vermoeid.
Daarnaast heeft Petra mij Protectival aanbevolen waardoor mijn bloedwaarden veel beter bleven en mijn haaruitval ook i.c.m. de coldcap tijdens kuren beperkt bleef. Petra je bent een topper super bedankt

Saskia
2016-09-12, 17:16
Opgestaan met opeens een pijnlijke nek 'stijve nek'. Het draaien en buigen met mijn hoofd was pijnlijk en belemmerde mij behoorlijk in de dagelijkse bezigheden. Op de fiets (met zoon achterop) kon ik niet goed over de schouder kijken en achteruit inparkeren met de auto ging ook niet handig.
Via Marie Sophie ben ik toen bij Rani voor een behandeling geweest.
De pijn was direct na de behandeling vrijwel volledig verdwenen. Ik kon met de auto dezelfde avond gewoon pijnloos inparkeren.
De pijn is daarna weg gebleven.
Jan
2016-08-16, 20:30
Ben gepensioneerd kreeg in eens last van me duim het kon wel eens slijtage zijn. Dus kontakt gezocht met Bar v.v.Voort waar ik al jaren kom en ben altijd goed geholpen. Met hem afgesproken dat we Acupentuur als enig optie zagen. Zodoende kwam ik bij Widi ik begon de therapie twee keer per week al gauw begon ik te voelen dat het een stuk beter ging en de pijn af nam nu ik niet meer zoveel pijn heb doe ik het wat rustiger aan ik heb veel aan deze behandeling gehad ben vrijwel van de pijn af. Ik wil even zeggen alle lof over de de werk wijze die wordt toe gepast. En Widi is altijd vrolijk en opgewekt dat komt ten
goede van de behandeling.
Walter
2016-08-10, 07:26
Na 16 jaar te hebben gerookt, besloot ik in april 2016 om weer een poging te ondernemen om met deze slechte gewoonte te stoppen. Een aantal jaren geleden heb ik zelf meerdere keren geprobeerd te stoppen met roken. Helaas hield ik dit gevecht maar enkele weken vol. De “trek” in de sigaret, mede met mijn enorm slechte humeur voor mijn omgeving en partner, zorgde ervoor dat ik destijds weer snel begon met roken.

Bij onze eerste ontmoeting heeft Widi een behandelplan samengesteld met een aantal sessies die zij nodig achtte. Ik was toen net 3 dagen gestopt met roken en had veel last van humeurigheid en een enorme trek in een sigaret. Tijdens mijn eerste acupunctuurbehandeling werd ik helemaal ontspannen en viel ik zelfs even in slaap. De rest van de dag voelde ik me nogsteeds heel ontspannen. Dit “gevoel” kwam bij de daaropvolgende behandelingen telkens terug. Het “gevoel” wat hierna compleet verdween, was de trek in de sigaret. Ook was ik niet meer gestrest en humeurig.

Nu ben ik vier maanden gestopt met roken en heel blij met de acupunctuurbehandeling van Widi! Ik denk eigenlijk nooit meer aan een sigaret en ben ontzettend gelukkig dat ik deze behandeling heb gehad. Daarnaast zijn alle behandelingen voor 100% vergoed door mijn zorgverzekeraar. Widi, nogmaals mijn hartelijke dank en ik zal je aan iedereen aanbevelen die wilt stoppen met roken. Groeten Walter
Inge
2016-08-02, 21:01
Widi Widiyati lichtvoetig en kundig. Zo snel beter slapen, dat had ik niet verwacht! Al de 1e nacht na mijn allereerste accupunctuur-behandeling sliep ik 8 uur. Na 15 jaar echt slecht en al een leven lang niet de beste slaper zo bijzonder. Het ‘beginnersgeluk’ hield niet onverkort aan, maar in de loop van een paar weken ging ik aardig slapen. Naaldjes in de oren 'mee naar huis' als extra ondersteuning. Bijzonder ook dat Widi vaak heel precies voelde - zelfs al vroeg ze wel - waar de meest gevoelig plek zat. Een fijne sfeer met dito muziek waarin de naalden hun werk moesten doen. Even alleen liggen met af en toe een hoofd om de deur. Verzorgd met een dekentje voor de voeten. Nu, maanden na mijn behandeling, slaap ik nog steeds veel beter, terwijl ik door een geplande reis minder dan het minimum aantal behandelingen voor slapeloosheid kreeg. Voorgoed gewonnen voor accupunctuur, zeker omdat je de energie voelt stromen. Ik ga zeker nog eens op herhaling.
Marcel
2016-07-12, 14:12
Na jaren pijn in heup verschillende soorten fysio therapie en injecties tegen de pijn ben ik een jaar geleden begonnen met accupuntuur eerst 2 keer per week en nu al geruime tijd 1 keer per 4 weken.
De pijn is op de achergrond nog licht aanwezig maar de scherpte van de pijn is met 90% verminderd, ik kan zeker Widi aanraden in het bestrijden van pijn klachten
Hester
2016-06-29, 20:51
Ik had al maanden een ernstige peesontsteking in mijn linker schouder en een carpale tunnelsyndroom in mijn linker pols volgens de neuroloog. Een injectie in pols had weinig effect en alleen een operatie zou nog kunnen helpen. Dit zag ik niet zo zitten omdat je dan 6 weken compleet uit de running bent.
Een collega wees mij op Japanse acupunctuur en ik ben bij Fenna Bijkerk beland. Een beetje sceptisch omdat ik niks had hiermee en niet wist wat ik moest verwachten. Maar: al gauw werd de pijn in de schouder minder, en de tintelingen in arm verdwenen geheel. Verkrampte nek/schouders blijven een puntje, maar ik kan weer functioneren en mijn energie is weer op peil.
Ik ben na een half jaar nu gestopt en kan indien nodig af en toe een "onderhoudsbeurt" boeken! Ik heb mijn leven weer op de rit! Dank Fenna, voor de goede behandelingen en de persoonlijke benadering. Jammer dat je collega bij mijn man geen succes had met behandelen van zijn ernstige oorsuizen... Maar ik ben blij met je! Wel erg jammer dat Interpolis deze behandelingen niet vergoed en acupunctuur kennelijk niet als serieuze behandeling erkent!
Sylvia E
2016-06-27, 08:51
Ik loop al ruim 15 jaar met hormonale zware migraine. Soms 6 dagen achter elkaar per maand. Van alles geprobeerd zelf naar neuroloog. Ik ben vanaf januari dit jaar gestart met een traject bij Rani en Marie Sophie. Eerst 2 maal per week daarna afbouw naar 1 keer per week en nu 1 keer per maand. Ik heb nu maandelijks in de periode 1 hoogstens 2 dagen achter elkaar lichte hoofdpijn die gewoon weg gaat met een paracetamol. Ik kan functioneren thuis en op mijn werk en.... ik voel me ook veel meer ontspannen dan de jaren ervoor. Had ik dit maar eerder gedaan maar... beter laat dan nooit. Ik ben zo blij dat ik toch die stap heb gezet. Super bedankt Rani en Marie Sophie.
Diana
2016-05-11, 10:39
Ik had al meer dan 2 jaar schouderklachten na een val. Na een jaar ben ik aan mijn schouder geopereerd, maar de pijn ging niet over, bovendien werd hij stijf. Na 4 behandelingen bij Widi werd de pijn aanzienlijk minder en begon de bewegelijkheid weer terug te komen. Door de lange periode pijn, had ik heel weinig energie meer en ook hierin is al een grote verbetering. Ik ben nu 8 weken bezig. Ik ben erg blij met Widi, ook met de adviezen die ze geeft.

Trijnie H
2016-05-09, 06:10
Hier even mijn ervaring met acupunctuur. De laatste 25 jaar had ik een probleem met slapen als ik op vakantie was, of een weekendje weg. Zelfs met verschillende slaapmiddelen lukte het me niet!
Dus na elke vakantie kwam ik doodmoe thuis.
Op aanraden van onze dochter ben ik met acupunctuur begonnen.
De eerste paar weken 2 keer per week, daarna 1 keer per week.
Al snel voelde ik me heel ontspannen, niet meer zo opgejaagd.Thuis had ik niet echt slaapproblemen maar een nacht doorslapen lukte me nooit. Nu slaap ik wel vaak een hele nacht door en kom ik 's morgens uitgerust uit bed!
Wij zijn zelfs al een weekendje weggeweest en ik heb lekker geslapen!
Een heerlijke ervaring!!
Ik kan het dus iedereen aanraden als je met dit probleem te maken hebt!!
Ik ben een vrouw van 72 jaar en had dit natuurlijk veel eerder moeten doen!!
Roest
2016-04-28, 16:53
Onverwachts werd ik op donderdag 10 maart opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens de opname kreeg ik opeens geen gevoel meer in mijn linker been en bleef mijn voet hangen. Het bleek een lichte herseninfarct te zijn. Weer uit het ziekenhuis kreeg ik fysiotherapie, daarbij had ik het gevoel dat het mij te langzaam ging. Door mijn suikerziekte was het gevoel in voeten en schenen minimaal en door acupunctuur was dat ooit duidelijk verbeterd. Dus wie doet mij wat. Snel een praktijk gezocht die plaats heeft. Zo kwam ik terecht bij Widi Widiyati.Met stok en de arm van mijn vrouw en een slepende voet zonder gevoel kwam ik bij haar binnen. Nu, 28 april, loop ik al weer twee weken zonder stok, heb weer een beetje gevoel in voet en voel de schoen eromheen. Mijn dank is groot Widi. Je bent geweldig.
Guest
2016-04-13, 13:03
Ik heb al 3 jaar lang last van schouderklachten. Na 2 jaar lang fysio heb ik besloten om ernaast acupunctuur te doen.Het was even geduld hebben maar na 2 maanden is de pijn en spanning in mijn schouder stuk minder geworden. Tevens kan ik Marie Sophie en Rhani aanraden. Het zijn lieve dames en ze nemen de tijd voor je!Dank je wel!.
Brigitte
2016-02-29, 06:04
Vier maanden geleden heb ik een afspraak gemaakt omdat ik last heb van oorsuizen en hoofdpijn. Marie-Sophie en Rani konden mij niet de garantie geven dat ik ooit van mijn oorsuizen af zou komen, maar wel voor verlichting konden zorgen. Na 17 behandelingen is het resultaat dat het enorm is afgenomen. Mijn hoofdpijn die elke week na vier dagen werken weer om de hoek kwam kijken en waar ik gemiddeld 2 tot 4 dagen last van had is nagenoeg verdwenen. Ik ben verrast door het resultaat van de behandelingen en voel me energieker dan voorheen. Hierbij wil ik Marie-Sophie en Rani bedanken voor hun inzet!!!
Nathalie
2016-02-03, 10:14
Ruim een jaar geleden ben ik bij acupunctuur gekomen, ik had al heel lang klachten van angst,onrust en een nerveus gevoel in mijn hele lijf maar vooral op de borst. Ik kwam terecht bij de lieve Marie Sophie en Rhani. Wat een schatten!
Ik heb er ontzettend veel baat bij gehad en kreeg door de behandelingen eindelijk rust in mijn lijf.
Door mijn verleden was er een soort blokkade ontstaan in mijn lichaam waardoor ik me door de klachten me niet meer prettig in mijn lichaam voelde.
Het gaat nu gelukkig weer heel goed.
Bedankt lieve Marie Sophie en Rhani.
GuestConny Verboon
2016-01-07, 06:47
Mijn man en ik hadden besloten om samen te stoppen met roken. John keek op de site en kwam bij jullie terecht. 28 dec hadden wij onze 1ste afspraak. Na de behandeling kreeg ik een grote brok nicotine in mijn mond. Heb daarna niet meer gerookt Gisteren onze 3de behandeling gehad. Ik zelf wilde stoppen omdat ik denk dat ik er helemaal klaar mee bent. Vind sigarettenrook nu echt vies. Oudejaarsdag kwamen veel vrienden bij ons er werd gerookt, ik moest er niet aan denken om mee te doen vond het een vieze lucht. Nieuwjaarsdag bij huis gelijk gelucht en schoongemaakt. Ik ga de behandeling nu al afbouwen. Vol vertrouwen dat het gaat lukken dankszij Rani.
caroline
2015-11-24, 14:23
Ik had diverse PMS klachten. Door behandeling ben ik nu van de vervelendste klachten af! Super!
Angelique
2015-11-17, 12:30
Ik heb al 9 maanden last van mijn nek. Ik sta met hoofdpijn op en kan me nek nauwelijks naar rechts of links draaien, dit was erg vermoeiend. ik heb 25 behandelingen bij de fisio gehad en er was geen vooruitgang, dit was nog mijn enige kans voordat ik een echo laat maken. Ik ben nu 5 keer hier geweest en de klachten zijn met 80 procent verminderd! Ik ben zo blij dat ik me zo goed voel, ik ben stukken minder vermoeid en kan gewoon naar links en rechts draaien met mijn hoofd. Ze zijn erg vriendelijk en verzorgd voor mij en voel me zeer vertrouwd.

Guest
2015-11-16, 15:58
Acupunctuur
Vanaf 2012 heb ik last van mijn longen, met veel hoesten en benauwdheid. Omdat ik er steeds meer last van kreeg, ben ik naar een huisarts en longarts gegaan, die astma vaststelden. De laatste schreef mij steeds meer en heftigere medicijnen voor, die wel een beetje hielpen, maar waardoor ik me op andere vlakken slechter voelde. Ik voelde me niet serieus genomen in mijn wens zo min mogelijk last te ondervinden van astma met zo min mogelijk medicatie.
In 2015 ben ik daarom naar een acupuncturist gegaan om eens een meer holistische benadering van geneeskunde te proberen. Al na drie behandelingen kon ik medicijnvrij door het leven en had ik amper meer last van hoesten of benauwdheid. Behalve dat de behandelingen een positieve uitkomst hebben, voel ik mij veel serieuzer genomen en leer ik op alle vlakken van lichamelijke en geestelijke gezondheid bij.
Mijn keuze voor acupunctuur kwam voort uit frustratie die ik opliep bij de reguliere geneeskunde, niet per definitie omdat ik overtuigd was van het nut van acupunctuur. Inmiddels ben ik dat wel en kijk ik zelfs uit naar een afspraak, omdat ik weet dat ik er weer een stukje beter van word.
cora
2015-11-16, 09:17
Na weken pijn in mijn duim door artrose
ben ik na 7 behandelingen pijnvrij.
Wat een geweldige ervaring!!!!
Anita
2015-10-17, 14:50
Sinds 1 1/2 jaar Meniere patient. Inmiddels vier grote aanvallen gehad. Tussen de aanvallen bleef ik mij ziek voelen. De klachten bestaan uit draaiduizeligheid, prop in mijn oor, rare hoofdpijn, concentratie problemen, slaap problemen. Inmiddels 5 behandelingen gehad en voel mij al een stuk beter, ik raad het iedereen aan. Zij beloofde mij dat mijn lichaam weer in balans gebracht kon worden. Dit hebben zij waar gemaakt.
Bedankt!!!
Edith
2015-04-17, 14:22
Ruim 5 jaar geleden kreeg ik last van slaapstoornissen. Dat uiten zich in het niet door slapen, sliep tussen de 2 en 3 uur per nacht. Dat is niet veel als je nog midden in het leven staat met een gezin, baan en maatschapelijke bezigheden. Ik ging steeds vaker aan de slaap medicatie dit voelde niet goed voor mij. Naa een acupuntuur behandeling van Marie-Sophie en Malligarani kwam ik weer terug in mijn slaap ritme, slaap nu 6 uur per nacht. Na12 behandelingen te hebben gehad ben elke morgen blij bij het ontwaken. Dit had ik veel eerder moeten doen! Dank je wel succes in de nieuwe praktijk in voorburg.
Monique
2015-03-19, 10:32
Een paar jaar geleden kreeg ik last van overgangsklachten, met name de opvliegers 's nachts zorgde voor problemen, slecht slapen, niet goed functioneren etc. Verder was ik door mijn stemmingswisselingen niet zo gezellig voor mijn omgeving. Via via ben ik bij Yvonne terecht gekomen en vrijwel direct had ik geen last meer van opvliegers en na een paar weken was ik weer de oude. Tevens heeft ze een langlopende schouderblessure verholpen. Wat jammer dat ik dit pas hoorde na een paar jaar, maar wat ben ik blij dat ik gegaan ben. Dank je wel Yvonne!
Henk van der Spek
2015-02-12, 12:31
Al een paar maanden had ik last van pijn in mijn zijde die doorliep naar de rechter voorkant van mijn lichaam. Opstaan ging heel moeilijk, het leek wel of je uit elkaar werd gescheurd. Bloedonderzoeken gedaan, niets te vinden. @ jaar geleden had ik dezelfde klachten. Echo laten maken met resultaat: niets te vinden. Huisarts wist geen mogelijkheden meer en hield het op stress. Via mijn fysiotherapeute kwam ik in contact met deze praktijk voor acupunctuur. Werd behandeld door Marie Sophie en Rani. Na 8 behandelingen waren mijn klachten verdwenen.
Behandeling dus prima geslaagd.
N van Trigt
2014-12-10, 11:08
Ik loop sinds 2 jaar met behoorlijk overgangsklachten rond. Voornamelijk s'nachts had ik veel opvliegers en transpireerde mijn bed uit, met als gevolg een chronisch slaaptekort. Een vriendin van mij stelde acupunctuur voor en zodoende kwam ik bij Marie Sophie en Rania terecht. Na 6 behandelingen zijn mijn opvliegers overdag en s'nachts verdwenen en functioneer ik daardoor weer stukken beter.
Angelique
2014-11-05, 13:10
Hallo Petra en collega’s
Afgelopen woensdag 2 november j.l. had een controle afspraak bij het AMC ziekenhuis in Amsterdam voor mijn reuma.
Vanaf juni was ik al bezig met het afbouwen van mijn medicatie, en gebruik alleen nog methotrexaat.
De reumatoloog was zeer tevreden over de bloeduitslagen en ik mag nu volledig stoppen met mijn medicatie!!Echt fantastisch nieuws!!!

Anneke Meeuwse
2014-10-24, 08:12
Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Fenna mij heeft behandeld en heeft begeleid. De combinatie van analyse, intuïtie en professionaliteit heeft ervoor gezorgd dat ik kan genieten van het leven en dat ik van alles aan het inhalen ben!
Anoniem
2014-10-12, 16:20
Ben in augustus met acu behandeling begonnen .Al vrij snel vermindering van pijn. Soms is de pijn helemaal weg.Vermoeidheid is een stuk minder. Zeg maar dat ik voor 70% ben hersteld. In het begin had ik de hele dag pijn in handen, elle boog, voet, schouders en armen. Nu ben ik voorzichtig begonnen met sporten. Ik kan dingen veel langer volhouden en heb weer energie om plannen te maken
Bep van Toorn
2014-09-09, 11:19
Rond mijn 20ste zijn er allerlei klachten ontstaan waar niemand eigenlijk raad mee wist. Via huisarts naar internist, naar reumatoloog en weer terug naar de internist. Steeds weer hetzelfde: moe, gewrichtspijn en allerlei vage klachten. Lang heeft men het gehouden op S.L.E. een auto-immuun ziekte, maar nooit een diagnose kunnen stellen.
Totdat iemand vroeg of ik al eens acupunctuur geprobeerd had. Dat was het enige dat ik nog niet geprobeerd had.


Daarna ben ik een compleet ander mens geworden of liever gezegd: ben ik weer geworden die ik altijd al geweest was maar 15 jaar niet meer was. Ik ben dan ook zeer gelukkig en al maanden zonder klachten.

Ik vind het dan ook belangrijk dat de praktijk Acupunctuur bestaat: Alternatieve geneeskunde in onmisbaar.
Jan Lettinga
2014-08-01, 10:48
Ik heb ernstige Posttraumatische Dystrofie aan mijn linkerhand en arm.
Daarnaast had ik op de slijmvliezen last van schimmelinfecties. Ik voelde me voortdurend ziek en moe. Ik kreeg een voedingswijziging aangeraden, aangepast aan de hand van bloedtesten. Met een aantal acupunctuurpunten en in het oor werden naaldjes gezet. Ik heb mijn voeding alom veranderd en tot mijn grote verbazing (en de reguliere geneeskunde) is mijn gezondheid nu uitstekend te noemen.
Mijn hand en arm zijn beter en de schimmels zijn verdwenen. Ik heb een brok energie gekregen, daar ben ik elke dag nog verwonderd over. Mijn gezondheid is veel beter geworden nu de voeding is aangepast.
Ik ben ervan overtuigd dat voeding heel belangrijk is voor de gezondheid van de mens. Het is best even wennen dat je “anders” eet, maar dit is het dubbel en dwars waard!
Anneke
2014-06-19, 15:28
Al jaren had ik vage klachten: huidirritatie, kloven in mijn handen, kon slecht tegen de zon en had soms het gevoel dat mijn gezicht in brand stond. Ongeveer op mijn 50-ste kreeg ik jeukende open plekken op mijn armen. Door de huidarts werd de diagnose eczeem gesteld en om de oorzaak te vinden werden er allerlei allergietesten gedaan maar dat leverde niets op. Ook een lichtbehandeling had geen effect. De uitslag en jeuk breiden zich uit over een groot deel van mijn lichaam. Na een paar weken van streng dieet en acupunctuur behandeling was er al vooruitgang. Geen suiker, af en toe fruit, geen citrusfruit, geen gist, alcohol en melk.
Ik vond het dieet in het begin vreselijk moeilijk maar ben er nu aan gewend. Het is soms erg lastig met feestjes en in vakanties maar ik leer er steeds beter mee te leven. Ik voel me prima, geniet van de zon en van het leven zonder jeuk.
Ineke Grootten
2014-05-29, 09:01
Overgangsklachten die verhevigd werden door een operatieve verwijdering van een snel groeiend gezwel aan de baarmoeder. Nadat Marie Sophie Hiemstra mijn problemen had aangehoord, gaf ze aan dat ze zeker het aantal opvliegers kan terugbrengen en dat ik me beter zou gaan voelen. Na het invullen van een vragenlijst, een uitgebreide anamnese, een onderzoek, is de behandeling en het dieet vastgesteld. Ik heb in totaal 5 keer een consult bij Marie Sophie gehad en zo nodig werd de behandeling en het dieet bijgesteld.
Ik ben goed te spreken over de behandeling en voel me een stuk beter. De toezegging van Marie Sophie heeft ze waar gemaakt. Het aantal en de felheid van de opvliegers zijn tot een acceptabel niveau teruggebracht.
Nicole de Wit
2014-04-12, 20:17
Al vrij snel vermindering van pijn. Soms is de pijn helemaal weg.
Vermoeidheid is een stuk minder. Zeg maar dat ik voor 70% ben hersteld.
In het begin had ik de hele dag pijn in handen, elle boog, voet, schouders en armen. Ik voelde me zo slecht dat ik niet in staat was om in een keer de trap op te lopen; terwijl ik hiervoor 4x week sportte, waaronder hardlopen, power steps etc. Ook beoefende ik bergsport.
Ik was niet meer in staat te werken in de Z-verpleging. Had moeite met aardappels schillen en andere huishoudelijke klussen etc.etc. Ook met mensen omgaan of een avondje uit kostte veel energie.
Nu ben ik voorzichtig begonnen met sporten. Ik kan dingen veel langer volhouden en heb weer energie om plannen te maken.
Nicole de Wit
Michelle
2014-04-11, 11:21
Op mijn tiende heb ik een zeer ernstige vorm van Pfeiffer gehad en heb ik een maand in het ziekenhuis gelegen. Op m’n twaalfde heb ik nog een nawee gehad van de Pfeiffer. Daarna ging het best goed. Echter op m’n zeventiende kreeg ik weer allerlei klachten: lusteloos, oververmoeid, geen kracht in mijn handen, trillende handen, allerlei schimmelinfecties, ontstoken ogen, vocht vasthouden en om de paar weken was ik wel ziek. Ik ben toen naar een homeopaat gegaan en daar bleek dat ik wel degelijk wat mankeerde. Het zat dus niet tussen de oren. Ik heb het chronische vermoeidheidssyndroom, veroorzaakt door de pfeiffer die ik 10 jaar geleden heb gehad. De pfeiffer heeft mijn lever een opdonder gegeven waardoor mijn ontgiftingssysteem bijna plat lag en mijn immuunsysteem niet goed werkte. Dit veroorzaakte allerlei klachten waardoor ik veel ziek was en allerlei schimmelinfecties kreeg. Met acupunctuur ben ik een heel stuk op de goede weg geholpen, en voel ik mij nu met de dag verbeteren.

Michelle

Hinke
2014-03-19, 15:15
Behandeling:
Ik ben nog steeds heel blij dat de huisarts mij heeft doorgestuurd naar de acupunctuur. Na ieder consult ben ik positief over de behandeling en de resultaten.
Door het bijbehorende dieet ben ik in staat om weer een normaal leven te leiden. Natuurlijk met de nodige beperkingen, maar die zijn voor mij geen belemmering om mijn gang te kunnen gaan. Ik denk dat een wijziging van de manier van leven daaraan ten grondslag ligt.
Inmiddels zijn de consulten teruggebracht en is er goed met nog maar af en toie wat darmklachten te leven.

Hinke, 38 jaar
Jeroen Wuitens
2014-02-27, 20:14
Jeroen Wuitens (34 jaar): “Ik had eerlijk gezegd nooit eerder gedacht aan acupunctuur. Na een val van mijn fiets een paar maanden geleden had ik aanhoudende pijn in mijn rug, met uitstraling naar mijn armen. De huisarts verwees me naar een acupuncturist. Deze constateerde een aantal verschoven ruggenwervels. Door de val was mijn bekken scheef komen te staan. M’n rug was de scheefstand gaan compenseren, wat leidde tot veel pijn. De behandeling bestond uit het plaatsen van naalden rond mijn rug wervels en het bekken. Hierdoor werden de klachten onmiddellijk verlicht. Ik voelde bij de eerste behandeling al verschil. Na drie behandelingen kon ik me weer pijnvrij bewegen!”
Marijke Kramer
2014-02-25, 20:15
Ik heb contact opgenomen met een acupuncturist omdat ik ontzettend last had van migraine. Het kostte vier behandelingen, de nodige tranen en naweeën om de ergste klachten te laten verdwijnen. Zo af en toe vlamt het nog op. Dan ga ik terug om even een paar kleine naaldjes te laten zetten. Het maakt echt een verschil.”
Marijke Kramer
Tiny
2008-07-31, 22:13
Al meer dan 30jaar ben ik hooikoorts patient.de laatste jaren kon ik niet slapen omdat ik het s,nachts benauwd had.In april ben ik voor het eerst behandelt met acupuntuur.Dit voorjaar heb ik goed geslapen,met mijn medicijnen ben ik nog niet gestopt maar volgend jaar begin ik in februari met de behandeling misschien kunnen dan de pillen in het doosje blijven.
Betty Pauwels
2008-06-05, 11:18
Na diverse mogelijkheden met mijn tenniselleboog te hebben gehad, waaronder medicatie, fysiotherapie en zelfs een injectie in mijn elleboog, heb ik acupunctuur geprobeerd. Hoewel soms nu en dan wel gevoelig, ben ik na 5 behandelingen weer pijnvrij, kan weer tennissen en til ik wweer gewoon met mijn rechterarm. Kan ik iedereen aanraden.
Thepola Barros
2008-03-05, 17:12
Ik wilde deze e-mail niet te vroeg naar jullie sturen, maar volgens mij is het nu tijd. Ik heb een acupunctuur behandeling met Fenna Bijkerk gedaan. Er waren 3 sessies om te stoppen met roken. Nu, bijna 2 maanden geleden kan ik zeggen dat ik eindelijk af ben van het roken.

Acupunctuur heeft me zeker voor 85% geholpen . En mijn dochter heeft ook een behandeling gehad om haar hormonen in balans te brengen. Ze is 14, dus je kunt het voorstellen hoe haar hormonen waren en allerlei soort gevoelens bij een tiener uit balans. Het was moeilijk voor iederen.

Nu gaat het heel goed met haar. Ze is veel rustiger met meer energie. En met mij gaat het ook perfect. Helemaal rookvrij! Ik wil jullie bedanken, vooraal Fenna, die een schitterend therapeut is. Ze geeft ons een gevoel van vertrouwbaarheid, rust en zekerheid.

Heel erg bedankt!

Thépola Drenth-Barros & Alexia
Barbara
2008-03-03, 17:31
Na het stuk gelezen te hebben op de website over succesvol afvallen, heb ik direct een afspraak gemaakt bij Bart van der Voort. Na een uitgebreide intake met behulp van o.a. ooracupunctuur aan de slag gegaan. Na jaren lang dieten (met alle emotionele gevolgen van dien), heb ik met acupunctuur nu een goede combinatie gevonden met gezond eten, bewegen. Met behulp van de behandelingen is het hongergevoel absoluut verminderd, maar ook is mijn spijsvertering dusdanig geactiveerd, dat het tot goede resultaten leidt. Ik val af, maar nog belangrijker, ik heb het gevoel dat mijn lijf weer in balans komt. Ik voel me steeds energieker en kom ook iedere keer vol goede moed van de behandelingen vandaan. Dat komt mede dankzij de positieve invloed van Bart zelf en het feit dat hij het advies over voeding en de behandeling persoonlijk afstemt (in mijn geval niet snel, maar gedegen). Ook is het prettig dat er op sportief gebied samen wordt gewerkt met Fysiofirst in de Estafette. Voor mij is het "plaatje" compleet!
Deborah Prins
2008-01-27, 08:47
Hoera, ik ben zwanger. Via IVF plus acupunctuur behandeling nu bij de derde poging gelukt. Kan het iedereen aanraden, ook al is het soms een lange weg, het is de moeite waard!

Een gelukkige a.s. moeder

Anja en Renske
2007-11-23, 15:21
Omdat ik juli gertrouwd ben wilden mijn moeder en ik proberen toch de vertolige kilo's kwijt te raken. Omdat we Bart al kende van fysio en al eerder acupunctuur was het een logische stap om acupunctuur te kiezen om af te vallen. We kenden acupunctuur om af te vallen nog niet. Inmiddels is bijna december en beide zijn we behoorlijk tevreden over de behaalde resultaten. Ik ben 15 kio afgevallen en Anja bijn 25!!!!!!!

Al met al heeft Bart en de acupunctuur ons dus beide door moeilijke tijden heen geholpen.

In het begin kregen we een dieet mee dat we 3 weken moesten volhouden, beiden herinneren we ons kilo's sinaasappels en de vele tomaten..... Alleen de beloofde 10 kilo hebben we toen niet gehaald. Ondertussen hadden we wekelijks controle bij Bart. De naaldjes bleven in de oren zitten en met positieve feedback van Bart en de weegschaal gingen we door met het afvallen. De controles zijn nu minder frequent maar de naaldjes blijven zitten om te stimuleren af te vallen. Het onderdruk het hongergevoel erg goed. Om af te vallen mag je zelf kiezen welk dieet voor jou het beste werkt (sonja, weight watchers, south beech....)

Op naar de laatste (ki) loodjes

Renske en Anja
Hans
2007-10-11, 19:58
Vorig jaar serieuze poging gedaan om te stoppen met roken n.b.v. de rookstoppoli in het ziekenhuis. heb dat 4 maanden vol gehouden. Na 2 maanden weer gerookt te hebben ben ik in contact gekomen met accupunctuur en ondersteuning middels massage. Twee manden later (zo ongeveer) weer gestopt. Ik ben nu zeven maanden verder en denk nog best wel eens aan een sigaret. Maar nooit meer eentje aangeraakt. Zonder de ondersteuning van accupuntuur/massage had me dat niet gelukt denk ik. Nu de volgende stap: de toch forse gewichtstoename afbouwen. Ik weet zeker dat dat me ook gaat lukken met hulp van.

Stoppen: accupuntuur een aanrader! het helpt het gevoel weg te halen. Voor de ontspanning helpt de massage erg goed. En een bijkomend niet onbelangrijk punt de meeste ziektekosten verzekeraars vergoeden de kosten.
Robert
2007-09-27, 11:18
Na verschillende pogingen om gericht af te vallen met sporten, dieet enzovoort, heb ik nu eindelijk meer balans gevonden en meer resultaat door de toepassing van de ooracupunctuur. Het hongergevoel is veel minder en ik voel mij meer in balans. Aanrader dus...
Kitty
2007-08-20, 09:23
7 mei begonnen om met ondersteuning van acupunctuur (en dieet) af te vallen,en dit is uitstekend gelukt. Heb me vanaf het begin goed gevoeld,heb veel meer energie gekregen en ben nu ruim 11 kilo afgevallen.Ik vind de acupunctuur een absolute meerwaarde!!!
Anoniem
2007-05-11, 12:09
Heel mijn leven heb ik last van zware hoofdpijn en migraine. Voordat ik naar de acupunctuur ging had ik bijna elke dag last. Ik stond er mee op en ging er mee naar bed. Ik moest vaak verzuimen en als ik ergens heen ging was het altijd maar afwachten of ik hoofdpijn had. Ook had ik weinig energie door een lichamelijke aandoening. Ik was altijd moe en als ik laat naar bed ging sprak ik de volgende dag al niks af, omdat ik dan moest bijkomen.

Sinds ik onder behandeling ben bij de acupunctuur voel ik me een stuk beter. Mijn hoofdpijnen zijn een heel stuk verminderd. Ik heb er nog wel last van, maar lang niet meer elke dag en ook niet zo hevig. Ook heb ik veel meer energie. Ik kan meer, voel me beter en ga vaker op stap. Voorlopig ga ik zeker door met de behandelingen!
Annemiek
2007-02-21, 14:28
Na twee zwangerschappen waarbij ik behoorlijk ben aangekomen ben ik met acupunctuur bijna anderhalf jaar geleden 10 kilo afgevallen. Na lange tijd stabiel te zijn gebleven ben ik een paar weken weer begonnen voor de volgende 5 kilo. Tevens bleek dat mijn schildklier traag werkte. Ik had bijvoorbeeld weinig energie. Nu 3 behandelingen verder merk ik al verschil. We gaan dus gewoon door!
Gast
2006-12-06, 18:08
Ik heb sinds 2001 last van zware winterdepessie,s en een versletenrug.Ben in 2004 in het ziekenhuis binnenste-buiten gekeerd plus m.r.i.scan,uitslag we kunnen niets meer voor u doen.Ben ten einde raad naar acupuntuur gegaan ,naar zeven behandelingen ben ik voor negentig % genezen,er is weer licht aan de horizon,dank zij acupunctuur.
Een anonieme roker
2006-12-06, 17:31
Ik ben 3,5 jaar geleden middels acupunctuur gestopt met roken. Was zeer verstokte roker, 2 pakjes per dag, heel vaak geprobeerd te stoppen. Heb sinds de behandeling geen sigaret meer aangeraakt! Heel af en toe nog wel een moment dat ik denk dat het lekker zou zijn om een sigaret op te steken, maar het kost me absoluut geen moeite meer om het niet te doen. Zeer aan te raden.