Annette Tapia-Cornet
Ik behaalde mijn Masterdiploma in Acupunctuur bij het Tai Sophia Institute (nu de Maryland University of Integrative Health) in de Verenigde Staten, een programma gericht op klassieke vijf-elementenacupunctuur. Deze traditie is gericht op het bepalen van de grondoorzaak van iemands constitutionele onevenwichtigheid. Ik vind dat deze behandelmethode een diep transformerend effect kan hebben, niet alleen op het lichaam, maar ook op de geest en ziel. Ik sta versteld van het effect dat behandelingen hebben op het emotionele welzijn van cliënten, zelfs als het niet hun primaire klacht is.
 
Door de jaren heen heb ik veel patiënten geholpen met een breed scala aan problemen, waaronder: (on)vruchtbaarheid, verloskundige/gynaecologische problemen, burn-out en herstel van posttraumatische stress. Ik gebruik graag een integratieve benadering, waarbij ik verschillende stijlen van acupunctuur, natuurgeneeskunde en lichaamswerk integreer, om mijn patiënten te helpen zich op hun best te voelen.
 
Naast mijn praktijk ben ik ook Nationaal Coördinator voor Acupuncturisten Zonder Grenzen in Nederland en zit ik in het Executive Committee van de European Traditional Chinese Medicine Association (ETCMA), waar ik speciale projecten beheer. Mijn doel is om het bewustzijn en de acceptatie van acupunctuur en natuurlijke geneeskunde in de moderne gezondheidszorg te vergroten.
 
Talen: ik ben tweetalig in het Engels en Spaans en spreek op een lagere niveau in het Portugees. Nederlandstalige patiënten: houd er rekening mee dat hoewel ik het Nederlands heel goed versta, ik het op een meer basaal niveau spreek. In de loop der jaren zijn er talloze gevallen geweest waarin mijn patiënt en ik elkaars taal niet spraken of verstonden, maar vanwege de aard van de klassieke 5-elementendiagnose is dit NOOIT een belemmering geweest voor het bieden van een effectieve behandeling.
  • Praktiserende Lid, NVTCG Zhong ​(Nederland)
  • Diplomate of Acupuncture, National Certification Commission of Acupuncture and Oriental Medicine (NCCAOM) (U.S.)
  • Acudetox Specialist, National Acupuncture Detoxification Association (NADA)

Ik ben lid van ZHONG en werkzaam in Hoofddorp

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.