Acupunctuur bij Ademhalingsproblemen

Acupunctuur tegen ademhalingsproblemen

Of het nu gaat om astma, hyperventilatie, bronchitis, longemfyseem of een combinatie daarvan – ademhalingsproblemen zijn altijd vervelend en belastend. Ademhalingsproblemen kunnen letterlijk benauwen, dus er te lang mee rondlopen is niet aan te raden. In onze acupunctuurpraktijken behandelen we allerlei soorten ademhalingsklachten. Lees gauw verder om te kijken wat acupunctuur kan betekenen bij ademhalingsproblemen.

Wat zijn ademhalingsproblemen?

Ademhalingsproblemen is een verzamelterm voor verschillende problemen met de luchtwegen. De luchtwegen staan in direct contact met de buitenwereld en zijn dus extra gevoelig voor het opnemen van schadelijke stoffen die kunnen zorgen voor ontstekingen en uiteindelijk voor ademhalingsproblemen. Een verstoorde ademhaling heeft invloed op ons afweersysteem, waardoor we sneller ziek worden. Bij ademhalingsproblemen kan de lucht niet goed door de luchtwegen en de longen stromen als gevolg van een ontsteking ergens in de luchtwegen of longen. Deze kunnen ontstaan door stof, pollen, bepaalde voedingsmiddelen of schadelijke stoffen in de lucht. Hier leest u meer over acupunctuur tegen hooikoorts.

Wanneer helpt acupunctuur bij ademhalingsproblemen?

Ademhalingsproblemen waar acupunctuur op wordt toegepast variëren van hyperventilatie tot kortademigheid en van astma tot chronische bronchitis. Deze aandoeningen tasten het immuunsysteem aan en acupunctuur helpt het lichaam dit weer te herstellen. Het toepassen van acupunctuur brengt rust en ontspanning in de borst en zorgt er, bij ritmeproblemen, voor dat de ademhaling weer normaal wordt. Daarnaast neemt door behandeling met acupunctuur de slijmproductie af. U zult gauw merken dat de klachten minder worden en dat u snel weer vrij en ontspannen kunt ademen. Bekend is dat benauwdheidsklachten vaak samengaan met huidklachten als bijvoorbeeld eczeem. Deze kunt u tegelijkertijd laten behandelen door een van onze specialisten.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur tegen ademhalingsproblemen op verschillende locaties in de randstad

We passen acupunctuur tegen ademhalingsproblemen toe in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.