Acupunctuur bij kanker

De diagnose kanker verandert een mensenleven in één klap. Naast fysieke klachten en pijnen heeft kanker grote invloed op het emotionele welzijn van de mens. Helaas kan acupunctuur kanker niet genezen, maar acupunctuur kan wel heel goed helpen de lichamelijke en geestelijke klachten te verlichten of zelfs weg te nemen. Hoe dat in z’n werk gaat leest u hier. 

Wat is kanker precies? 

Kanker is een ziekte waarbij ongeremde celdeling optreedt doordat de regelmechanismen in de cel verstoord zijn. Deze cellen vormen zich tot een kwaadaardige tumor. Zonder behandeling is kanker niet te genezen en zal het zich blijven verspreiden, ook wel uitzaaien genoemd.

Bijwerkingen bij de behandeling van kanker

Wanneer een arts kanker constateert start er doorgaans meteen een intensief behandeltraject. Mogelijke behandelmethoden zijn hormoontherapie, chemotherapie, bestraling of immunotherapie. Veel voorkomende bijwerkingen bij de behandeling van kanker zijn vermoeidheid, maagdarmklachten, huidklachten, gevoelloosheid of tintelingen in handen en voeten, smaakverandering en concentratieverlies. Daarnaast zijn er emotionele klachten. De periode van onzekerheid zorgt voor spanningen en angsten die veel energie kunnen vragen. Energie die u juist zo hard nodig heeft om de nare periode en de zware behandelingen te kunnen doorstaan. 

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Wat kan acupunctuur betekenen bij kanker?

Acupunctuur zorgt voor de mens achter de kanker. Met acupunctuur ondersteunen we de reguliere behandeling en vullen we deze aan op basis van uw specifieke situatie. Acupunctuur wordt wereldwijd als complementaire behandeling naast de westerse medische behandeling gebruikt. Er zijn uitstekende publicaties in zeer gewaardeerde medische tijdschriften die het significante effect op bijvoorbeeld vermoeidheid, pijn en maag/darmklachten en de veiligheid aantonen. De behandeling van kanker door middel van acupunctuur wordt in Amerika al ruim tien jaar naast de standaard medische behandelmethode toegepast. Het Memorial Sloan Kettering Cancer Center boekt prachtige resultaten bij haar patiënten.

Hoe werkt acupunctuur bij kanker?

Door de acupunctuurpunten te behandelen wordt het lichaamseigen herstelvermogen geactiveerd. Hierdoor worden bijverschijnselen verminderd of zelfs helemaal weggenomen. U zult merken dat de energie weer door uw lichaam gaat stromen. Energie die u tijdens de behandeling van kanker extra hard nodig heeft om deze goed te kunnen doorstaan. Het specifieke behandelplan wordt volledig op u en uw klachten afgestemd. Onze acupuncturisten hebben het International Certification Program for Oncology Acupuncture trainingsprogramma afgerond. Dit wereldwijde trainingsprogramma is speciaal gericht op acupuncturisten die samenwerken met oncologische centra. In Nederland is Praktijk Acupunctuur opgenomen in het integraal extern verwijscircuit van het Haga Ziekenhuis in Den Haag.  

Wanneer starten met behandeling met acupunctuur? 

De beste resultaten boekt u als er tegelijk met de reguliere behandeling tegen kanker wordt gestart. Acupunctuur kan van begin af aan zorgen dat u zo min mogelijk last heeft van de bijwerkingen van reguliere behandelingen. Maar ook in een later stadium kan acupunctuur bijdragen aan de ontspanning en de minderingen van bijwerkingen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is volledig afhankelijk van uw situatie. Onze acupuncturisten bespreken dit altijd met u in een persoonlijk gesprek. Wilt u direct een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag deze moeilijke periode voor u te verlichten. 

Acupunctuur bij kanker is in diverse medische onderzoeken aangetoond. Zie voor meer informatie: www.evidencebasedacupuncture.org