Acupunctuur en pijnbestrijding

Acupunctuur en pijnbestrijding

Onderzoek wijst uit dat acupunctuur zeer effectief kan zijn bij pijnbestrijding in onder andere de rug, de nek, de schouders en het hoofd. Pijn fungeert als natuurlijk waarschuwingssignaal van het lichaam naar de hersenen en heeft dus wel degelijk een functie. Echter loopt vrijwel niemand vrijwillig rond met pijn en dus zetten wij acupunctuur in om pijnklachten te behandelen. Lees verder om te kijken wat pijnbestrijding door middel van acupunctuur voor uw klachten kan betekenen.

Westerse acupunctuur om pijn te bestrijden

Naast de Traditionele Chinese Geneeskunde is ook de Westerse acupunctuur zeer effectief bij het bestrijden van pijn. Deze vorm van acupunctuur stimuleert de aanmaak van lichaamseigen stoffen en verhoogt neurotransmitters als endorfine. Deze stimuleren het zelfhelend vermogen van het lichaam en werken als pijnstillers en ontstekingsremmers.

Acupunctuur tegen rugpijn

Rugpijn ontstaat vanuit het zenuwstelsel en is dan ook goed te behandelen met acupunctuur. In de acupunctuur gaan we uit van energieblokkades in bepaalde delen in het lichaam welke door behandeling met acupunctuur weer kunnen ontspannen en doorstromen. Hierdoor kunnen afvalstoffen weer goed worden afgevoerd en wordt de pijn minder. Lees hier alles over pijnbestrijding met acupunctuur bij lage rugklachten.

Acupunctuur tegen nekpijn

Net als rugpijn is nekpijn vaak het gevolg van een verkeerde houding of een verkeerde (vaak plotselinge) beweging. Hierdoor ontstaat spanning in het lichaam die weer zorgt voor blokkades van energiestromingen. De nekspieren zijn zeer gevoelig en zorgen bij te veel spanning voor een grote druk in de nekwervels. Zowel acute nekpijn als chronische nekpijn als nekpijn als gevolg van een whiplash kan bestreden worden met acupunctuur. Lees hier meer over acupunctuur na een whiplash.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur tegen schouderpijn

Nekpijn ontstaat vaak tegelijk met schouderpijn. De pijn uit de nek loopt dan over in pijn in de schouders en andersom. Deze pijnen komen vaak voort uit stress en zorgen voor een blokkade in de energiebanen. Een verminderde bloedcirculatie leidt tot afvalstoffen en uiteindelijk tot pijn. De acupunctuurbehandelingen van onze specialisten zijn effectief in het opheffen van blokkades en het bestrijden van nek- en schouderpijn.

Acupunctuur tegen migraine

Pijnbestrijding met acupunctuur wordt ook veelvuldig ingezet bij migraine. De reacties hierop zijn zeer positief. Lees hier meer over acupunctuur tegen hoofdpijn en migraine.

Hoe kan acupunctuur pijn bestrijden?

Acupunctuur wordt zowel bij acute als chronische pijnen als zeer effectief ervaren. Vaak zijn zes tot acht behandelingen al heel effectief om pijn te verlichten of zelfs te verhelpen. Soms wordt er ook gewerkt met een verwarmde ‘Moxa’ stick om pijnpunten te verwarmen en energie weer te laten stromen. Bij chronische pijnklachten waarbij veel achtereenvolgend geprikt moet worden wordt soms gebruik gemaakt van elektroacupunctuur.

Pijnbestrijding met acupunctuur op verschillende locaties in de randstad

We doen pijnbestrijding met acupunctuur bij rugpijn, nekpijn, schouderpijn, migraine en meer pijnklachten in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.