Acupunctuur tegen Menstruatieklachten (PMS)

Acupunctuur tegen menstruatieklachten

De term menstruatieklachten staat voor een brede variatie aan klachten met als gemeenschappelijk kenmerk een verstoring van de hormoonbalans. Menstruatieklachten kunnen zowel lichamelijk als psychisch zijn en de heftigheid van de klachten verschilt per persoon en per cyclus. Menstruatieklachten kunnen gelukkig uitstekend behandeld worden met acupunctuur.

Acupunctuur bij verstoring van de hormoonbalans

Wanneer de menstruatie onregelmatig wordt, te lang duurt of juist heel kort kan er sprake zijn van een verstoring van de hormoonbalans. Ook tussentijdse bloedingen en hevige menstruatiepijnen duiden op een verstoring. Doordat de cyclus bij hormoonklachten goed inzichtelijk is zijn de klachten goed te behandelen met acupunctuur. Er wordt een wekelijkse behandeling geadviseerd om vervolgens na zes tot acht weken de resultaten te evalueren. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van een combinatie van acupunctuurbehandelingen en behandelingen met Chinese kruiden.

Hoe werkt een acupunctuurbehandeling tegen menstruatieklachten?

Bij acupunctuur wordt er gekeken naar het lichaam als geheel en niet alleen naar de organen of plaatsen in het lichaam waar de klachten plaatsvinden. Zo hebben menstruatieklachten vaak te maken met de lever. Dit betekent niet dat er directe problemen met de leverfunctie zijn, maar de lever zorgt voor de regulering van de menstruatiecyclus. Ook op andere plaatsen in het lichaam kunnen energieblokkades zitten waardoor de hormoonbalans wordt verstoord. Uw acupuncturist kijkt naar de gehele hormoonhuishouding en energiebalans en maakt op basis daarvan een behandelplan op maat.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur bij PMS-klachten

PMS staat voor Premenstrueel Syndroom en omvat alle klachten die voorafgaand aan de menstruatieperiode optreden. Bij PMS gaat het vaak om een combinatie van lichamelijke en emotionele klachten als hoofdpijn, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en neerslachtigheid. Acupunctuur is zeer effectief bij emotionele klachten. Lees hier ook meer over acupunctuur bij stressklachten.

Acupunctuur bij menstruatieklachten op verschillende locaties in de randstad

We passen acupunctuur tegen menstruatieklachten toe in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.