Acupunctuur bij Whiplash

Een whiplash behandelen met acupunctuur

Een whiplash ontstaat vaak als gevolg van een ongeluk waarbij de auto van de achterkant wordt aangereden. Door de klap van de aanrijding klapt de nek hard naar achteren en weer naar voren waardoor het zachte weefsel in de nek wordt beschadigd. Een whiplash is in de reguliere geneeskunde moeilijk te definiëren en te behandelen. Bij Praktijk Acupunctuur kunnen we u helpen de klachten als gevolg van een whiplash te bestrijden.

Hoe werkt acupunctuur bij een whiplash?

Net als bij veel andere aandoeningen waar acupunctuur op wordt toegepast gaat het bij een whiplash om een verstoring van de energiestromingen. De doorstroming in de nek of in delen de nek is verstoord met klachten als een stijve nek, duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid als gevolg. Acupunctuur kan in verschillende fases van een whiplash worden toegepast. Wanneer een cliënt vlak na de whiplash in de praktijk komt zal de acupuncturist eerst de whiplash zelf aanpakken. In een later stadium wordt gekeken naar klachten die zijn ontstaan als gevolg van die whiplash. De eerste stap is altijd het losser maken van de nekspieren zodat de doorbloeding weer op gang komt en er ruimte ontstaat in de nek. Dit zorgt direct voor verlichting van de klachten. Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt volledig af van de heftigheid van de whiplash en de fase waarin de cliënt begint met behandeling met acupunctuur.

Acupunctuur in combinatie met andere behandelingen

Een whiplash is niet zomaar iets. Overleg met uw huisarts over het maken van een röntgenfoto en over eventuele aanvullende behandelingen. Soms schrijft de huisarts medicatie voor of wordt er eerst gekeken of een nekkraag de whiplash kan verhelpen. De acupuncturist zal de acupunctuurbehandeling vaak combineren met aanvullende oefeningen en bewegingsadviezen.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur bij een whiplash op verschillende locaties in de randstad

We passen acupunctuur bij een whiplash toe in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.