Meer info of een afspraak maken? Direct online of bel 085 - 0655499

Acupunctuur en overgang

De overgang; niemand vindt het leuk, maar toch krijgen alle vrouwen er op een gegeven moment mee te maken. Acupunctuur is bewezen effectief tegen overgangsklachten als opvliegers, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Lees verder en ontdek hoe acupunctuur kan werken tegen vervelende overgangsklachten.

Hormonen in balans met acupunctuur

Veel vrouwen denken dat overgangsklachten ‘erbij horen’ en denken niet altijd aan een behandeling. Terwijl overgangsklachten juist heel goed te verminderen zijn met een paar acupunctuurbehandelingen uitgevoerd door een specialist. In de Traditionele Chinese Geneeskunde, waar acupunctuur deel van uitmaakt, draait alles om de juiste energiebalans en dat is precies wat er bij vrouwen in de overgang vaak mis is. De hormoonbalans van vrouwen in de overgang is dan verstoord, wat zorgt voor vervelende klachten. Met een paar acupunctuurbehandelingen kan de hormoonhuishouding weer in balans gebracht worden en zullen overgangsklachten snel minder worden.

De ervaring van vrouwen in de overgang die zich hebben laten behandelen door een acupuncturist zijn zeer positief. Ze ervaren minder opvliegers, minder nachtzweten en daardoor een beter slaappatroon.

Overgangsklachten die te behandelen zijn met acupunctuur

Over welke klachten hebben we het wanneer we spreken over overgangsklachten? De bekendste overgangsklachten zijn opvliegers, stemmingswisselingen en nachtelijk zweten. Maar ook slaapproblemen, vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn of zelfs depressie kunnen gevolg zijn van de menopauze. Naast lichamelijke klachten is de overgang ook een mentaal proces omdat de vruchtbare fase wordt afgesloten. Dit emotionele aspect van de overgang kan ook weer zorgen voor energieblokkades in het lichaam. Naast een verkeerde hormoonbalans en energieblokkades bevindt de oorzaak van overgangsklachten zich ook vaak in de nieren. Reproductie-energie wordt opgeslagen in de nieren, maar kan in de overgangsperiode geblokkeerd raken. Acupunctuur richt zich erop deze energie weer te laten stromen. Uw acupuncturist kijkt altijd naar uw gehele levensstijl om het juiste advies en de juiste behandeling te bepalen.

Meer informatie of een afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak bij één van onze locaties kunt u bellen naar 085 - 0655499 of direct online een afspraak maken. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur tegen opvliegers

De ervaring van vrouwen in de overgang die zich hebben laten behandelen door een acupuncturist zijn zeer positief. Ze ervaren minder opvliegers, minder nachtzweten en daardoor een beter slaappatroon. Dit resulteert weer een minder stress, minder sombere gevoelens en daardoor meer algehele rust. Lees hier ervaringen van vrouwen die behandeld zijn met acupunctuur tegen opvliegers.

Acupunctuur bij overgangsklachten in Amsterdam en omgeving

Acupunctuur is zeer effectief bij overgangsklachten als opvliegers, stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid. We bieden deze behandeling aan in onze vestigingen in Amsterdam, Hoofddorp, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.