Acupunctuur bij maagklachten

Acupunctuur en maagklachten

De maag is, net als de darmen, een belangrijke schakel in ons spijsverteringsstelsel. Maagklachten komen bij een op de drie mensen regelmatig voor en worden over het algemeen als zeer vervelend ervaren. Vaak hangen maagklachten samen met klachten aan de darmen. Lees hier meer over darmklachten en over hoe darmklachten te behandelen met acupunctuur.

Wat zijn maagklachten en hoe ontstaan ze?

Maagklachten ontstaan vaak door spanningen, onregelmatig eten, een te veel aan alcohol en/of het roken van sigaretten. Maagklachten uiten zich vaak in maagpijn, misselijkheid, brandend maagzuur en oprispingen. Maagpijn hangt vaak samen met darmklachten in de vorm van oprispingen of gasophopingen in het darmstelsel. De maagwand is bedekt met maagzuur zodat de vertering van voedsel soepel kan verlopen. Door verschillende oorzaken kan het laagje maagzuur aangetast worden en ontstaat er pijn in de maagwand. Als het maagzuur en daarmee de maagwand, de darmwand of de wand van de slokdarm beschadigd wordt spreken we van een maagzweer. Een opgeblazen gevoel ontstaat meestal vlak na het eten en zorgt vaak voor te veel gasvorming in de maag en de darmen. Dit geeft een gespannen gevoel.

Hoe helpt acupunctuur bij maagklachten?

Acupunctuur als onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde is erop gericht om een verstoorde energiebalans te herstellen. Een acupunctuurbehandeling bij maagklachten richt zich dan ook op de verbetering van het afweersysteem en de bevordering van het spijsverteringsproces. De acupuncturist kijkt naar de oorzaak van de klachten en naar de gehele levensstijl van de cliënt. Zo kan behandeling op maat worden afgestemd en zullen de klachten snel verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur bij maagklachten op verschillende locaties in de randstad

We passen acupunctuur bij maagklachten toe in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.