Acupunctuur bij zwangerschap

Alles over acupunctuur en zwangerschap

Een zwanger lichaam is continu in beweging, met bekende en onbekende zwangerschapskwalen als gevolg. Veel vrouwen worden misselijk, krijgen last van obstipatie en de hormoonhuishouding raakt flink uit balans. Lees gauw verder om te kijken wat acupunctuur tijdens de zwangerschap voor u kan betekenen.

Kun je behandelen met acupunctuur tijdens de zwangerschap?

In tegenstelling tot veel reguliere medicijnen is acupunctuur tijdens de zwangerschap volkomen veilig. Bij zwangere vrouwen zijn de hormoon- en energiebalans vaak verstoord en dat is precies waar het in de Chinese Geneeskunde om draait. Er zijn verschillende acupunctuurbehandelingen die de energiebalans tijdens de zwangerschap kunnen herstellen. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde staat in iedere fase van de zwangerschap een ander orgaan centraal. Volgens deze filosofie wordt behandeling afgestemd. De acupunctuurbehandelingen zijn volledig pijnloos voor moeder en kind.

Zwangerschapsklachten die met acupunctuur behandeld kunnen worden

Met name misselijkheid (vaak vanwege de maag die verdrukt wordt door de baarmoeder), hoofdpijn, pijn in de onderrug, vermoeidheidsklachten, slaapproblemen, harde buik, hoge bloeddruk en rusteloze benen kunnen tijdens de zwangerschap behandeld worden met acupunctuur. Misselijkheid is de meest voorkomende klacht waarvoor acupunctuur tijdens de zwangerschap wordt toegepast. Ook voor andere gezondheidsproblemen waarvoor je geen medicijnen mag gebruiken omdat je zwanger bent kunnen mogelijk goed behandeld worden met acupunctuur. Neem gerust contact met een van onze gespecialiseerde acupuncturisten op om uw klachten en wensen te bespreken.

Kinderwens? Zwanger worden met behulp van acupunctuur

De hormoonhuishouding van vrouwen speelt een grote rol bij vruchtbaarheid. De cyclus laat zien of de hormonen in balans, of juist verstoord zijn. Wanneer het verloop van de menstruatiecyclus in kaart gebracht wordt kan door middel van acupunctuurbehandeling de vruchtbaarheid bevorderd worden.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur om vruchtbaarheid te bevorderen (fertiliteitsbevordering)

Duits onderzoek laat zien dat acupunctuur als aanvulling op Ivf-behandelingen de kans op zwangerschap sterk vergroot. Waarom het aantal zwangerschappen bij IVF in combinatie met acupunctuur zoveel hoger ligt als bij IVF zonder acupunctuur is niet aangetoond. Aannemelijk is dat de prikpunten van de acupunctuurbehandeling baarmoedercontracties die normaal optreden tijdens het inbrengen van een embryo tegengaan waardoor de kans op zwangerschap vergroot wordt. Daarnaast wordt de doorbloeding van de baarmoeder wordt verbeterd en de stress bij de vrouw wordt minder. Naast het behandelen van de vrouw, kan ook de man behandeld worden met acupunctuur voor fertiliteitsbevordering.

Acupunctuur bij IUI (ultra-uteriene inseminatie)

Naast bij IVF kan acupunctuur ook helpen bij IUI, voluit ultra-uteriene inseminatie. Bij deze behandeling wordt het zaad van de man vlak voor de ovulatie van de vrouw hoog in de baarmoeder ingebracht. Wanneer IUI niet blijkt te werken kan over worden gegaan op IVF. Acupunctuur is een uitstekende methode om het slagen van de inseminatie met IUI bevorderen.

Acupunctuur bij baby’s in stuitligging

Bent u zwanger, maar ligt het kindje in een stuitligging? Dan kan acupunctuur helpen het kindje te laten draaien. Vanaf week 34 kan behandeling met acupunctuur bij stuitligging worden toegepast. Deze behandeling kan thuis worden voortgezet met een aanvullende acupunctuurtechniek, namelijk de verwarmde Moxa-stick.

Wat is een stuitligging precies?

Wanneer een baby in de baarmoeder met het hoofd naar boven ligt en de billen naar beneden hebben we te maken met een stuitligging. Een stuitligging komt ongeveer bij 3% van de zwangere vrouwen voor. De oorzaak van de stuitligging is vaak onbekend, maar komt vaker voor bij een meerlingen zwangerschap of bij een voorliggende placenta. Een bevalling met stuitligging kan wel, maar brengt vaker complicaties met zich mee. Kinderen in stuitligging worden ook vaak met een keizersnede gehaald.

Wanneer stuitligging behandelen met acupunctuur?

Een zwangerschap met stuitligging kan behandeld worden vanaf week 34. Er zijn slechts een paar kleine naaldjes nodig, dus moeder en kind voelen niets van de behandeling.

Opwekken van de bevalling met acupunctuur

Voor vrouwen waarbij de bevalling lang op zich laat wachten biedt acupunctuur uitkomst. Door middel van acupunctuur kan de bevalling op een natuurlijke manier worden opgewekt. Er wordt niets geforceerd en zowel moeder als kind voelen niets van de behandeling. Het lichaam van de vrouw wordt op een ontspannen manier klaargemaakt voor een natuurlijke bevalling.

Acupunctuur bij zwangerschap op verschillende locaties in de randstad

We passen acupunctuur bij al bovengenoemde zwangerschapszaken toe in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.