Acupunctuur bij Hoofdpijn & Migraine

Acupunctuur bij hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn, iedereen heeft er weleens mee te maken. Hoofdpijn komt voor in vele soorten en kent vele verschillende oorzaken. Hoofdpijn kan leiden tot andere klachten als vermoeidheid, slaapproblemen of concentratieproblemen. Acupunctuur kan helpen uw hoofdpijnklachten te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen.

Acupunctuur bij spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn komt vaak voor en houdt in dat de hoofdpijn afkomstig is van spierspanningen in de schouders of nek. Door deze spanning stroomt het bloed minder goed door naar het hoofd met een zeurende hoofdpijn als gevolg. Een acupunctuurbehandeling helpt bij spanningshoofdpijn doordat de spierspanningen worden weggenomen waardoor de bloedtoevoer naar het hoofd weer op gang komt. Naast spanningshoofdpijn zijn er meerdere soorten hoofdpijn waarbij een andere plek in het lichaam de pijn veroorzaakt. Het kan zijn dat ontstekingen in de holtes, de keel of aan de tanden zorgt voor pijn of druk in het hoofd. Het is daarom belangrijk eventuele andere medische klachten ook met uw gespecialiseerd acupuncturist door te nemen om mogelijke oorzaken in kaart te brengen en aan te pakken.

Bij acupunctuur tegen hoofdpijn wordt, net als bij veel andere acupunctuurbehandeling, gekeken naar het lichaam als geheel om de beste bestrijding van de klachten te bepalen

Acupunctuur bij migraine

Migraine is een zware vorm van hoofdpijn die uw dagelijks leven behoorlijk kan beïnvloeden. Migraine is bij vrouwen vaak gerelateerd aan een verstoorde hormoonhuishouding en/of stress. Een migraineaanval kan dagenlang duren en kan ervoor zorgen dat u amper licht of geluid kan verdragen. Migraine brengt vaak extra klachten met zich mee zoals misselijkheid en overgeven. Uit onderzoek blijkt dat acupunctuur effectief is bij het verminderen van migraineklachten. Met name de duur van de klachten kan door behandeling met acupunctuur worden ingekort. Lees hier ook over acupunctuur bij hormonale klachten.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Hoe werkt een acupunctuurbehandeling tegen hoofdpijn?

Bij acupunctuur tegen hoofdpijn wordt, net als bij veel andere acupunctuurbehandeling, gekeken naar het lichaam als geheel om de beste bestrijding van de klachten te bepalen. Welke acupunctuurbehandeling er wordt gekozen hangt af van de ernst en de aard van de klachten. In de meeste gevallen volstaan 6 tot 8 behandelingen om hoofdpijnklachten te verminderen of te verhelpen. Wanneer er aanvullende klachten zijn ontstaan door hoofdpijn zijn soms meer behandelingen nodig.

Westerse acupunctuur om pijn te bestrijden

Naast de Traditionele Chinese Geneeskunde is ook de Westerse acupunctuur zeer effectief bij het bestrijden van hoofdpijn en migraine. Deze vorm van acupunctuur stimuleert de aanmaak van lichaamseigen stoffen en verhoogt neurotransmitters als endorfine. Deze stimuleren het zelfhelend vermogen van het lichaam en werken als pijnstillers en ontstekingsremmers.

Meer informatie of een afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak bij één van onze locaties kunt u bellen naar 085 - 0655499 of direct online een afspraak maken. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook een bericht sturen.

Acupunctuur bij hoofdpijnklachten op verschillende locaties in de randstad

We passen acupunctuur bij hoofdpijnklachten en migraine toe in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.