Acupunctuur tegen Hooikoorts

Acupunctuur tegen hooikoorts

Zo’n 20% van de Nederlanders heeft last van hooikoorts. Een waterige neus, prikkende ogen, niezen en benauwdheid zijn de klachten die iedere lente en zomer weer veel mensen last bezorgen. De laatste jaren neemt het aantal pollen in de lucht, en daarmee het aantal hooikoortspatiënten, toe. Veel mensen denken dat hooikoorts ‘vanzelf wel minder wordt’, maar is het niet fijner om er iets tegen te doen? Lees verder om te kijken wat acupunctuur tegen uw hooikoortsklachten kan betekenen.

Hooikoortsklachten zijn, net als veel andere klachten waarbij acupunctuur wordt toegepast, verbonden met een verzwakt afweersysteem.

Hooikoorts behandelen met acupunctuur

Voorkomen is altijd beter dan genezen en daarom raden wij aan om voor het hooikoortsseizoen begint al te behandelen met acupunctuur. Hooikoortsklachten zijn, net als veel andere klachten waarbij acupunctuur wordt toegepast, verbonden met een verzwakt afweersysteem. Het is dan ook beter om het afweersysteem eerst te versterken zodat pollen die hooikoorts veroorzaken geen kans maken. Natuurlijk kunnen we hooikoorts en acute hooikoorts ook behandelen met acupunctuur. De behandeling is dan primair gericht op het aanpakken van de klachten en aanvullend op het versterken van het algehele immuunsysteem. Hoeveel behandelingen er nodig zijn om uw hooikoorts aan te pakken hangt af van het moment en de ernst van de klachten.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur bij andere allergieën

Ook bij andere allergieën is acupunctuur bewezen effectief. Net als bij hooikoorts draait het bij een acupunctuurbehandeling om zowel het versterken van het afweersysteem als het direct aanpakken van de klachten als gevolg van de allergie. Allergieën die goed behandeld kunnen worden met acupunctuur zijn huisstofallergie, allergieën aan het spijsverteringskanaal en allergische reacties op de huid zoals eczeem.

Acupunctuur tegen hooikoorts op verschillende locaties in de randstad

We passen acupunctuur bij hooikoorts en andere allergieën toe in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.