Acupunctuur en Sport

Acupunctuur en sport

Of u nu beginnend sporter bent of u aan topsport doet – een blessure als gevolg van sportieve inspanningen ligt altijd op de loer. Sporten is gezond, maar vraagt altijd aanpassingen van het lichaam. In de huidige sportcultuur is er steeds meer aandacht voor innerlijke rust en een goede energiebalans en behandeling met acupunctuur kan hieraan bijdragen.

Waarom acupunctuur bij sport?

In de Traditionele Chinese Geneeskunde draait alles om balans tussen Yin en Yang. Sporters willen presteren, maar dit kan alleen als het lichaam goed in balans is. Een lichaam dat begint met sporten zal moeten wennen aan de inspanningen die van het lichaam gevraagd worden. Het hart en de longen, maar ook de spieren, pezen en gewrichten, moeten wennen aan bepaalde bewegingen. Sporten op niveau vraagt om een uiterst voorzichtige aanpak om overmatige inspanning, vermoeidheid en blessures te voorkomen. Lees hier meer over Chinese Geneeskunde en acupunctuur.

Acupunctuur bij sportblessures

Acupunctuur wordt niet alleen toegepast bij de behandeling van blessures, maar werkt ook uitstekend bij het voorkomen ervan. Wanneer de energiebalans verstoord is en er teveel of juist tekort aan energie is kunnen er lichamelijke klachten optreden. Dit lijkt vaak in eerste instantie onschuldig, maar kleine klachten kunnen snel groeien tot grote blessures. Een acupunctuurbehandeling bij sporters is dan ook vaak preventief. De acupuncturist doet dan een subtiele acupunctuurbehandeling gericht op het verwijderen van blokkades. Wanneer er al een blessure is opgetreden wordt er behandeld in de specifieke spieren, pezen of gewrichten. De doorbloeding op deze plekken wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen weer kunnen worden afgevoerd zodat geblesseerde delen van het lichaam genezen. Wanneer een sporter lichamelijk weer in balans is heeft dit ook invloed op het mentale welzijn en vice versa.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur bij sport op verschillende locaties in de randstad

We passen acupunctuur ten behoeve van sport toe in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.