Acupunctuur bij RSI

Acupunctuur bij RSI

RSI staat voor Repetitive Strain Injury en is een verzamelterm voor pijnklachten door chronische overbelasting. Bekende voorbeelden van RSI zijn de muisarm, de tennisarm en de sms-duim. De klachten komen meestal voor in de nek, schouders, armen, polsen en handen. RSI staat ook wel bekend als CANS (Complaints of Arm, Neck and Shoulder). Er zijn geen medicijnen tegen RSI, maar acupunctuur kan RSI-klachten verlichten of zelfs helemaal verhelpen. RSI komt vaak voor bij mensen die tijdens het werk bepaalde bewegingen veelvuldig herhalen of voor langere tijd dezelfde houdingen aannemen

Wat kan acupunctuur doen tegen RSI?

Bij RSI is er een energieblokkade in bepaalde delen van het lichaam. Deze blokkade kan worden opgeheven door behandeling met acupunctuur. Behandeling met acupunctuur stimuleert de doorbloeding waardoor de spieren en gewrichten gevoed worden. Ook bevordert acupunctuur het algehele immuunsysteem waardoor de klachten direct minder worden. Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt sterk af van de heftigheid van de klachten. Het aantal behandelingen wordt altijd op maat afgestemd met uw gespecialiseerd acupuncturist. Naast behandeling met acupunctuur moet de oorzaak van de RSI-klachten worden aangepakt zodat u niet opnieuw tegen hetzelfde probleem aanloopt.

Tips om RSI te voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. U kunt zelf een aantal dingen doen om RSI te voorkomen of beginnende RSI-klachten op tijd te verhelpen. Allereerst moet de (werk)situatie waardoor RSI ontstaat verbeterd worden. Verder is het raadzaam vaak korte pauzes te nemen en meer te bewegen. U kunt ook stretchoefeningen doen om de spanning in de spieren en gewrichten aan te pakken. Warmte kan ook helpen uw spieren te laten ontspannen.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur tegen ademhalingsproblemen op verschillende locaties in de randstad

We passen acupunctuur tegen RSI toe in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.