Acupunctuur bij stress en vermoeidheid

Acupunctuur en stress

Iedereen heeft weleens te maken met stress. In de huidige maatschappij is ‘druk zijn’ eerder regel dan uitzondering en dat gaat ons lichaam en geest niet in de koude kleren zitten. Wanneer u af en toe stressgevoelens hebt hoeft u zich geen zorgen te maken, maar wanneer u merkt dat u regelmatig stress ervaart en de stress de dagelijkse bezigheden gaat beïnvloeden is het raadzaam actie te ondernemen. Acupunctuur kan u helpen bij diverse soorten stressklachten en angststoornissen.

Van lichte stress tot burn-out tot depressie

Om uw stressklachten te kunnen behandelen met acupunctuur moet eerst gekeken worden naar de hevigheid van de klachten, maar met name naar de oorzaak van de klachten. Pas dan kan bepaald worden wat voor soort behandeling er nodig is. Stressklachten gaan bijna altijd gepaard met andere lichamelijke en mentale klachten die ook behandeld kunnen worden met acupunctuur. Denk aan slaapproblemen, pijn in de spieren en extreme vermoeidheid. Soms zit er stress vast in bepaalde organen. Acupunctuur kijkt altijd naar het gehele lichaam om de beste behandeling voor vermindering van de klachten toe te passen.

Let wel dat de oorzaak van de stressklachten ook aangepast moet worden. Een stressvolle werkomgeving zal na een tijdje dezelfde klachten opleveren

Acupunctuur bij een hoge bloeddruk

Een te hoge bloeddruk kan veroorzaakt worden door stress, maar kan ook te maken hebben met levensstijl of erfelijkheid. Een hoge bloeddruk kan goed behandeld worden met acupunctuur. Vaak is er bij een hoge bloeddruk sprake van een teveel aan Yang. Acupunctuur brengt deze verstoorde energiebalans weer op peil.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Hoe helpt acupunctuur tegen stress?

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde kijken we naar de balans tussen yin en yang. Wanneer deze in balans zijn kan de energie goed door het lichaam stromen en ontstaan er minder snel klachten. Bij de behandeling van stress door middel van acupunctuur worden spanningen rondom bepaalde organen weggehaald door middel van kleine prikjes. Vervolgens worden blokkades opgeheven waardoor energie weer kan stromen en er nieuwe energie kan worden opgewekt. Meestal zijn er zes tot tien acupunctuurbehandelingen nodig om de stressklachten te laten verdwijnen. Let wel dat de oorzaak van de stressklachten ook aangepast moet worden. Een stressvolle werkomgeving zal na een tijdje dezelfde klachten opleveren. Lees hier ook over acupunctuur tegen slaapproblemen.

Acupunctuur tegen stressklachten op verschillende locaties in de randstad

Wist u dat acupunctuur heel effectief is tegen stress? We behandelen stressklachten met acupunctuur in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.