Acupunctuur en Darmklachten

Acupunctuur bij darmklachten

Darmklachten komen veel voor en worden over het algemeen als erg vervelend ervaren. Voor veel darmklachten is geen medische oorzaak te vinden, maar dat betekent niet dat er niets tegen deze klachten te doen is. Lees gauw verder om te kijken wat acupunctuur tegen uw darmklachten kan betekenen.

Acupunctuur bij prikkelbaar darm syndroom (PDS)

Functionele darmklachten zijn darmklachten die erg vervelend zijn, maar waar geen oorzaak van bekend is. Een voorbeeld van een functionele darmklacht is het prikkelbaar darm syndroom, afgekort als PDS. PDS staat ook wel bekend als ‘spastische darm’ en is de meest-voorkomende darmaandoening in Nederland. Het prikkelbaar darm syndroom is een verzamelnaam voor verschillende darmklachten van een opgeblazen gevoel tot problemen met de stoelgang. Het vervelende aan PDS is dat er vaak geen concrete oorzaak voor de klachten te vinden is. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat acupunctuur PDS-klachten kan verminderen en zelfs kan verhelpen. Prikkelbare darmen uiten zich in verschillende kwalen als buikkrampen, een opgeblazen gevoel, diarree of juist obstipatie. Vaak gaat het bij PDS om een combinatie van deze vervelende klachten.

Overgevoelige zenuwen behandelen met acupunctuur

Bij acupunctuur draait het om het opheffen van (energie)blokkades en bij prikkelbare darmen zitten er vaak blokkades in het zenuwstelsel van de darmen. Dit maakt dat de darmen sterk reageren op prikkelingen als verkeerde voeding, stress en emotie. Naast behandeling met acupunctuur kan een aanpassing van de voeding en het voedingspatroon worden geadviseerd. Omdat gerichte behandeling mogelijk is zijn de resultaten van acupunctuur bij het prikkelbaar darm syndroom zijn vaak al snel merkbaar.

Heeft u last van maagklachten? Lees hier wat acupunctuur tegen maagklachten kan doen

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur bij darmklachten op verschillende locaties in de randstad

We passen acupunctuur bij darmklachten toe in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.