Acupunctuur bij kinderen

Acupunctuur bij kinderen

Kinderen en zelfs kleine baby’s reageren verrassend goed op acupunctuurbehandelingen. We begrijpen dat ouders niet direct denken aan behandeling met acupunctuur. Kinderen zijn immers vaak huiverig voor naalden, maar in de praktijk blijkt het prikken ontzettend mee te vallen. Acupunctuur bij kinderen is kindvriendelijk en volledig veilig.

Wanneer kan acupunctuur bij kinderen worden toegepast?

Bij kleine kinderen is het immuunsysteem nog in ontwikkeling waardoor ze veel kwetsbaarder zijn voor invloeden van buitenaf dan volwassenen. Bij veelvoorkomende kinderziektes en kwalen kan acupunctuur verlichting of genezing bieden. Denk aan problemen met het spijsverteringsstelsel of het afweersysteem, maar ook bij concentratiestoornissen als ADHD kan acupunctuur helpen. Het voordeel van acupunctuur is dat het kind niet blootgesteld wordt aan medicijnen of antibiotica. Bij ernstigere aandoeningen is dit nodig, maar bij beginnende kwalen kan acupunctuur, of acupunctuur in combinatie met andere natuurlijke middelen, voldoende zijn. Een aantal kinderklachten die met acupunctuur te behandelen zijn:

Chronische verkoudheid, chronische oorontsteking, hoesten, astma, eczeem, allergieën, diarree, verstopping, bedplassen, slaapproblemen, lage weerstand.

Hoe werkt acupunctuur bij kinderen?

Acupunctuur bij kinderen wordt uiterst voorzichtig toegepast. De acupuncturist zal eerst vragen stellen aan de ouders over onder andere het voedings- en ontlastingspatroon van het kind. Ook worden de inentingen die het kind heeft gehad besproken. Het kind, en de ouder, worden op hun gemak gesteld door de acupuncturist voor er behandeld gaat worden. Bij de behandeling van kleine kinderen worden extra dunne naaldjes gebruikt waar ze nagenoeg niets van voelen. Het kind kan tijdens de behandeling gewoon op schoot bij de ouder blijven zitten. Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van de aard van de klachten en van hoe het kind op de behandeling reageert. Over het algemeen reageren kinderen heel snel en goed op behandelingen met acupunctuur dus zijn er niet veel behandelingen nodig.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur zonder naalden

Acupunctuur kan ook zonder naalden toegepast worden. Bij een speciale vorm van acupunctuur, genaamd Shonishin, worden drie soorten naalden stompe naalden gebruikt die niet door de huid gaan. Ook kan het masseren van bepaalde drukpunten voldoende zijn om kinderen te behandelen. Soms zal de acupuncturist vragen uw kind ook thuis te masseren. Lees hier meer over de Japanse acupunctuurmethode Shonishin.

Kinderacupunctuur op verschillende locaties in de randstad

We passen acupunctuur bij kinderen toe in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.