Acupunctuur bij slaapproblemen

Acupunctuur bij slaapproblemen

Het is geen onbekend gegeven dat voldoende slaap belangrijk is voor onze gezondheid en ons algehele welzijn. Helaas is een goed slaapritme niet voor iedereen vanzelfsprekend. Slaapproblemen kunnen allerlei oorzaken hebben en kunnen op lange termijn grote gevolgen hebben voor onze mentale en fysieke gezondheid. Lees verder en ontdek hoe acupunctuur u kan helpen bij uw slaapproblemen.

Acupunctuur tegen slapeloosheid

Slapeloosheid, ook wel bekend onder de naam insomnia, houdt in dat er langere tijd sprake is van een slaaptekort. Slapeloosheid komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en uit zich vooral in niet kunnen inslapen, wakker liggen en tussendoor of vroeg wakker worden. Helaas beperkt slapeloosheid zich niet tot last in de nacht, maar uit het zich overdag in concentratieproblemen, vermoeidheid, stress en vermindering van de weerstand. Voor wie liever geen beroep doet op verslavende slaapmiddelen biedt acupunctuur uitkomst bij slaapproblemen en slapeloosheid. Bij acupunctuurbehandeling tegen slaapproblemen worden verblijfnaaldjes ingebracht die blijven zitten tot de volgende behandeling. Deze stimuleren de behandeling thuis waardoor het effect sneller wordt bereikt.

Acupunctuur bij slaapproblemen door stress

Stress is een belangrijke oorzaak, maar tevens ook een gevolg van slaapproblemen. Door de oorzaak van slaapproblemen aan te pakken kunnen deze effectief en voor de lange termijn worden opgelost. Door de stresspunten in het lichaam te behandelen ontstaat er ontspanning die zorgt voor een betere nachtrust, een betere weerstand en een beter algeheel welzijn. Lees hier meer over stress behandelen met acupunctuur.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur tegen extreme vermoeidheid

Slaapproblemen en slapeloosheid verstoren de energiebalans in het lichaam. Om deze energiebalans te herstellen wordt acupunctuur toegepast. Yin (rust) en yang (actie) worden weer in balans gebracht voor een natuurlijk verloop van de energieverdeling gedurende de dag. De dag begint normaliter met yang (opstaan) en eindigt met yin (slapen). Wanneer deze balans terug is verdwijnen de slaapproblemen en is extreme vermoeidheid verleden tijd. Naast behandeling met acupunctuur kan de acupuncturist u tips geven voor een beter slaap- en leefpatroon om uw slaapproblemen duurzaam aan te pakken.

Slaapproblemen behandelen met acupunctuur op verschillende locaties in de randstad

We passen behandeling met acupunctuur bij slaapproblemen en slapeloosheid toe in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Hoofddorp, Rijswijk - Delft, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.