Artrose en acupunctuur: vermindering van pijn en verbetering gewrichtsfunctie

Acupunctuur wordt steeds vaker erkend als een effectieve behandeling voor pijnverlichting en verbetering van de mobiliteit bij mensen met artrose. In onze praktijk zien we veel patiënten met artrose en zien we prachtige resultaten na behandeling met acupunctuur. In deze blog leest u meer over artrose en hoe acupunctuur kan helpen bij het verlichten van de symptomen.

Wat is artrose?

Artrose is een aandoening die wordt veroorzaakt door slijtage van het kraakbeen in ge-wrichten en kan veel pijn en stijfheid veroorzaken. Deze chronische aandoening ontstaat vaak door een combinatie van factoren, waaronder lichamelijke overbelasting, een verstoord immuunsysteem en langdurige geestelijke of emotionele spanning.

Wat zijn de symptomen van artrose?

Symptomen van artrose zijn gewrichtspijn, gewrichtsstijfheid, verminderde flexibiliteit bij gewrichten en botuitlopers. Artrose kan elk gewricht in het lichaam beïnvloeden, maar het komt vooral voor in de gewrichten van de handen, nek, knieën, schouders, rug en heupen.

Hoe artrose effectief behandeld kan worden door middel van acupunctuur

Behandeling van artrose met acupunctuur is zeer effectief in het verminderen van de intensieve pijn en het verbeteren van de gewrichtsfunctie. Onze acupuncturisten kijken naar de energiebanen, de meridianen, die door het lichaam lopen en de gezondheid van het lichaam zowel fysiek als mentaal beïnvloeden. De naalden die gebruikt worden bij acupunctuur, worden op specifieke punten op de meridianen geplaatst om de doorstroming van energie te verbeteren en energieblokkades op te heffen.

Hoe werkt acupunctuur bij artrose?

De Dr. Tan’s Balance Method Acupuncture, geeft direct pijnverlichting na het zetten van de juiste acupunctuurnaaldjes die niet in het pijngebied zelf maar in een balancerend gebied worden gezet. Dit geeft de mogelijkheid het pijnlijke gebied direct te testen, omdat daar dus geen naaldjes zitten. Een zeer effectieve pijnbehandeling, die als deze voldoende en op tijd herhaald wordt uiteindelijk tot genezing van het pijngebied leidt (we zetten geen naalden op de pijnlijke plek).

Door deze punten te stimuleren, kan de acupunctuurbehandeling helpen bij het verminde-ren van de pijn en het verbeteren van de mobiliteit en functie van het gewricht. Na de behandeling en zult u direct verlichting van de pijn merken. Acupunctuur kan de beschadigde gewrichten niet genezen, maar kan wel een verergering van de klachten tegengaan door het immuunsysteem te versterken. Wanneer het afweersysteem sterker wordt, wordt ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd, waardoor de kwaliteit van leven toeneemt.

Lees hier ook onze blogpost over acupunctuur en het immuunsysteem versterken

Zijn er bijwerkingen bij behandeling met acupunctuur?

In tegenstelling tot veel conventionele medicijnen, zijn er geen bijwerkingen verbonden aan acupunctuur en is acupunctuur een veilige behandeling voor artrose. Acupunctuur kan in combinatie met andere behandelingen worden gebruikt om een optimale gezondheid te bereiken. Als u last heeft van artrose is acupunctuur een veilige, effectieve behandelingsoptie om de pijn te verlichten en de functie van uw gewrichten te verbeteren.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Patiëntervaring behandeling artrose met acupunctuur

Deze reactie van een van onze patiënten laat zien wat acupunctuur bij artrose kan betekenen.

Ik ben bij Marie-Sophie gekomen met heel veel pijn in mijn heupen, na 10 jaar last van artrose en kon er niet goed meer mee lopen. Ze heeft het behandeld met acupunctuur , kan beter lopen en zo was ik zo goed als van de pijn af. Ook heeft ze mijn bronchitis mee genomen en was ik van het kuchen en de benauwdheid af. Dank je wel Marie-Sophie ook voor de vriendelijke benadering en je aandacht voor mij !!!’’ - Marjan

Wilt u ook ervaren hoe acupunctuur u kan helpen de pijn te verlichten en uw gewrichten te verbeteren? Maak een afspraak met een van onze acupuncturisten. We staan voor u klaar.