Hoe helpt acupunctuur bij een tennisarm?

Een tennisarm is een veelvoorkomende blessure die optreedt als gevolg van overmatige belasting van de onderarm en pols. Deze blessure kenmerkt zich door pijn en stijfheid in de elleboog en onderarm. Een tennisarm is erg vervelend en belemmert u vaak in uw dagelijkse bezigheden. In deze blogpost leest u alles over hoe acupunctuur helpt bij een tennisarm.

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm ontstaat meestal door herhaalde belasting van de onderarm en pols, waar-door er kleine scheurtjes in de pezen ontstaan. De pezen die de onderarm- en polsspieren verbinden met het bot aan de buitenkant van de elleboog, zijn bij een tennisarm overbelast en geïrriteerd. Deze irritatie leidt tot ontsteking en pijn, die meestal in het gebied rond de buitenste elleboog wordt gevoeld en kan uitstralen naar de onderarm en pols.

Wie krijgen er last van een tennisarm?

De naam zegt het al. Een tennisarm komt vaker voor bij mensen die aan tennis doen, maar dit is niet de enige oorzaak van een tennisarm. Een tennisarm ontstaat vaak bij activiteiten die veel herhalende bewegingen van de pols en onderarm vragen. Denk bijvoorbeeld ook aan golf, schilderen, langdurig typen of repeterend gebruik van een muis. Ook het overmatig gebruik van een mobiele telefoon kan een tennisarm veroorzaken. Zelfs iemand die niet sport, kan dus toch een tennisarm krijgen. Andere factoren die de kans op een tennisarm vergroten zijn een slechte houding, zwakke spieren, ouderdom, overgewicht, roken en be-paalde medische aandoeningen zoals reumatoïde artritis.

Hoe werkt acupunctuur bij een tennisarm?

Acupunctuur zorgt ervoor dat de energie in het lichaam beter kan stromen. Als de energie beter in balans is, kunnen de spieren en pezen beter ontspannen en kan de pijn te verminderen. De pezen zijn dan minder gevoelig overbelasting en verdere beschadiging. Daarnaast zorgt acupunctuur voor een betere bloedcirculatie. Door de bloedcirculatie te verbeteren, kan lichaam meer voedingsstoffen en zuurstof naar het beschadigde weefsel sturen. Dit bevordert het herstel. Daarnaast pakt acupunctuur de ontsteking aan.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur als natuurlijke pijnstiller bij een tennisarm

Acupunctuur wordt vaak ingezet als natuurlijke pijnstiller. Door het plaatsen van fijne naaldjes op verschillende punten in het lichaam wordt de aanmaak van lichaamseigen stof-fen en neurotransmitters gestimuleerd. Endorfines zijn bijvoorbeeld heel goed in het verlichten van pijn. Ook worden er natuurlijke ontstekingsremmers aangemaakt.

Nieuwsgierig naar hoe pijnbestrijding met acupunctuur precies werkt? Lees hier meer over acupunctuur als natuurlijke pijnstiller.

Hoe ziet een acupunctuurbehandeling eruit?

De behandeling duurt 45-60 minuten. De acupunctuur bespreekt met u de klachten, de vermoedelijke oorzaak van de tennisarm en eventuele andere klachten. Daarna wordt uw pols gevoeld en naar uw tong gekeken. U mag plaatsnemen op de behandelbank en dan plaatst de acupuncturist een aantal zeer kleine naaldjes, verspreid over uw lichaam. Daarna mag u 30 minuten relaxen of slapen. Acupunctuur doet geen pijn.

Lees hier ook de ervaringen van onze patiënten met acupunctuur of maak direct online een afspraak.