Meer info of een afspraak maken? Direct online of bel 085 - 0655499

Acupunctuur en afvallen: zo werkt dat!

Acupunctuur en afvallen. Wellicht is dit niet de eerste afslankmethode die in u op komt wanneer u start met afvallen, maar acupunctuur is zeer effectief gebleken als ondersteunende behandeling voor mensen die bezig zijn met afvallen. Een paar naaldjes in uw lichaam en de kilo’s vliegen eraf? Zo werkt het (helaas) niet. Hoe wel? Dat leest u hier!

We kijken naar de kern van het probleem en pakken deze met een op maat gemaakte behandeling aan.

Waarom afvallen met acupunctuur?

Uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) komt naar voren dat bijna de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht. Maar ook wanneer er geen sprake is van ernstig overgewicht willen veel mensen graag een gezond gewicht behouden. Gewoon om lekker in hun vel te zitten. En dat is precies waar wij naar streven met onze acupunctuurbehandelingen. We kijken naar de kern van het probleem en pakken deze met een op maat gemaakte behandeling aan.

Hoe val ik dan precies af met acupunctuur?

Zoals we al schreven kijken we bij acupunctuur naar de oorzaak van het probleem. Dat kan zijn de oorzaak van het overgewicht, de oorzaak van in korte tijd veel aankomen of de oorzaak van het afvallen dat maar niet lukt. Deze oorzaken zijn uiteraard heel persoonlijk en worden in het eerste gesprek met de acupuncturist besproken zodat deze met de best passende behandeling kunnen worden aangepakt.

Problemen bij afvallen die door acupunctuur beïnvloed kunnen worden

Veel klachten staan met elkaar in verbinding zonder dat mensen dat zelf weten. Er zijn een aantal bekende factoren die een rol spelen bij moeite hebben met afvallen. Waaronder:

Acupunctuur bij slaaptekort

Slecht slapen kan grote invloed hebben op uw energielevel, maar ook op uw afvalpoging(en). Door slecht slapen worden de hormonen die eetlust moeten reguleren uit balans gebracht. Slaaptekort wakkert zo de eetlust aan en zorgt ervoor dat u sneller naar ongezonde snacks grijpt. Acupunctuur herstelt deze hormoonbalans waardoor slaapproblemen verholpen worden.

Acupunctuur bij stress

Wanneer u stress heeft is de kans groot dat pogingen tot afvallen mislukken. Het stresshormoon cortisol speelt een belangrijke rol bij aankomen (of niet kunnen afvallen) omdat deze zorgt voor meer eetlust. Daarnaast zijn gestreste mensen eerder geneigd om ongezonde keuzes te maken. Acupunctuur is zeer effectief tegen stress en pakt daardoor deze belangrijke oorzaak van niet kunnen afvallen aan.

Meer informatie of een afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak bij één van onze locaties kunt u bellen naar 085 - 0655499 of direct online een afspraak maken. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur bij een verstoorde hormoonbalans

We hadden het net al even over een verstoorde hormoonbalans. Een gezonde hormoonbalans is essentieel wanneer u wilt afvallen. Hormonen beïnvloeden het hongergevoel, de opslag van vetcellen, de energiehuishouding en nog veel meer. Allemaal factoren die belangrijk zijn bij afvallen en gelukkig allemaal factoren die uitstekend aan te pakken zijn door middel van acupunctuur.

Acupunctuur om de spijsvertering te beïnvloeden

Een trage spijsvertering is een van de belangrijkste oorzaken van niet kunnen afvallen. Veel mensen zoeken dan ook naar manieren om hun spijsvertering weer te activeren of te versnellen. Acupunctuur rondom de spijsverteringsorganen zorgt ervoor dat een te trage spijsvertering weer op gang gebracht wordt. En dat zorgt er uiteindelijk voor dat u sneller afvalt.

Wat acupunctuur níét kan beïnvloeden bij afvallen

Acupunctuur kan veel voor u betekenen wanneer u bezig bent met afvallen. Er zijn echter een aantal zaken die acupunctuur niet voor u kan beïnvloeden:

Acupunctuur is geen dieet

Acupunctuur is een behandeling, geen dieet. Wanneer u wil afvallen zal u zelf een gezond voedingspatroon moeten aanhouden of in sommige gevallen een aangepast dieet moeten volgen. Wij kunnen dit met acupunctuur ondersteunen.

De dieperliggende oorzaak

Sommige mensen hebben moeite met afvallen door dieperliggende oorzaken dan slaaptekort of stress. Soms zijn het grote trauma’s of nare gebeurtenissen die de problemen met het gewicht veroorzaken. Acupunctuur kan u helpen met emoties om te gaan, maar de daadwerkelijke oorzaak van dusdanig grote problemen moet vaak ook aangepakt worden.

Bewegen om af te vallen

Iedereen weet het: bewegen helpt om af te vallen. Bij ons ligt u rustig en ontspannen op de behandeltafel, maar uw dagelijkse beweging zal u zelf moeten doen. Hier heeft acupunctuur geen invloed op.

Ooracupunctuur: veel gebruikt bij afvallen

Ieder lichaam is anders, dus zo ook iedere acupunctuurbehandeling. Afhankelijk van uw diagnose worden er kleine naaldjes op verschillende plekken in het lichaam geplaatst. De behandeling varieert van orgaanniveau, emotioneel niveau en geestelijk niveau. Acupunctuur bij afvallen wordt altijd ondersteund met ooracupunctuur. Ooracupunctuur is zeer geschikt om het verzadigingsgevoel te beïnvloeden en de eetlust te verminderen.

Meer weten? Maak gauw een afspraak met een van onze ervaren acupuncturisten!