Acupunctuur tegen een herfstdip, burn-out of andere stressklachten

De dagen worden kouder, korter en donkerder. Hoewel deze tijd van het jaar ook een hoop gezelligheid met zich mee brengt, ervaren veel mensen neerslachtige gevoelens tijdens de herfst- en winterdagen. Soms met hevige stressklachten, slaapproblemen of zelfs een depressie of burn-out tot gevolg. Lees gauw verder en ontdek wat acupunctuur tegen deze klachten kan doen.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Waarom ervaar ik een herfstdip?

De verminderde hoeveelheid daglicht waaraan we in de herfst en winter worden blootgesteld is voornamelijk verantwoordelijk voor de dip. Van licht krijgen we energie, worden we vrolijk en zonlicht doet ons algehele systeem goed. Vanuit de Chinese gedachte is er nog een andere oorzaak voor de herfstdip. Het element metaal is volgens de Chinezen verbonden aan de herfstperiode. Wanneer u last heeft van een herfstdepressie, stevige verkoudheid of dip is het metaalelement uit balans. Daarnaast is er vaak sprake van een tekort aan Yin of Yang of een verstoorde balans tussen deze twee. Vervelend, maar wanneer u de klachten herkent is er absoluut iets aan te doen.

Acupunctuur tegen verkoudheid

Een verkoudheid of griepje ligt in de herfstperiode altijd op de loer. Langdurige verkoudheidsklachten zijn erg vervelend en dure middeltjes van de drogist zijn meestal niet natuurlijk en werken vaak maar even. Verkoudheidsklachten zijn uitstekend te behandelen door middel van acupunctuur. De klachten worden bij de basis aangepakt en dankzij een herstel van de balans keert een verkoudheid minder snel terug.

Hoe kan acupunctuur helpen bij een herfstdip?

Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. In deze natuurlijke geneeswijze kijken we naar de balans tussen Yin en Yang. Westers gezien het Parasympatische (rust) en Sympathische (actie) zenuwstelsel. Wanneer deze balans is verstoord ontstaan er bepaalde energieblokkades in het lichaam die kunnen zorgen voor stress- en vermoeidheidsklachten. Deze klachten worden soms zo hevig dat ze leiden tot een burn-out of depressie. De acupunctuurbehandeling is gericht op het wegnemen van energieblokkades zodat de energie weer gelijkmatig gaat stromen en de balans in het lichaam terugkeert. Lees hier meer over acupunctuur en stress.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Hoe werkt de acupunctuurbehandeling tegen stress, vermoeidheid of een burn-out?

Bij een acupunctuurbehandeling tegen stressklachten, slaapproblemen, vermoeidheidsklachten, een depressie of burn-out worden er kleine naaldjes geplaatst op diverse acupunctuurpunten op het lichaam. De spanningen rondom de organen worden op deze manier weggenomen en de energie kan weer goed doorstromen. Hoeveel behandelingen er precies nodig zijn hangt af van het soort klachten, de ernst van deze klachten en uw conditie. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We adviseren u graag op onze locaties in Hoofddorp, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep.