Acupunctuur als natuurlijke pijnstiller

Het kabinet wil ingrijpen om het gebruik van verslavende pijnstillers als oxycodon in te dammen. Een veelgehoorde mogelijke oplossing voor dit toenemende probleem is het toepassen van alternatieve geneeswijzen als acupunctuur. Iets waar wij van Praktijk Acupunctuur ons natuurlijk goed in kunnen vinden. Hoe en bij welke vormen van pijn acupunctuur helpt lees je in dit blog.

Hoe werkt acupunctuur en pijnbestrijding?

Een paar naaldjes in het lichaam zouden helpen tegen zelfs de meest hevige pijnklachten? Artsen denken helaas nog niet vaak aan alternatieve geneeswijzen als acupunctuur bij de bestrijding van pijn en schrijven daardoor gemakkelijk (zware) pijnstillers voor. Medicijnen die zeker effect hebben, maar die op de langere termijn verslavend en zelfs schadelijk kunnen zijn. Daarnaast onderdrukken pijnstillers de pijn zonder de oorzaak aan te pakken. Mensen kunnen daardoor door de pijn heen blijven bewegen en het lichaam krijgt geen kans zich te herstellen. Dit kan leiden tot nog meer belasting.

Acupunctuur gaat uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door het plaatsen van fijne acupunctuurnaaldjes op verschillende punten in het lichaam wordt de aanmaak van lichaamseigen stoffen en neurotransmitters gestimuleerd. Denk hierbij aan endorfine, een stof die als natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer werkt. Op deze manier wordt pijn bestreden zonder dat er vervelende bijwerkingen optreden.

Dr. Tan’s Balance Method Acupuncture

Bij Praktijk Acupunctuur zijn we onder andere gespecialiseerd in de Dr. Tan’s Balance Method Acupuncture. Deze acupunctuurmethode geeft direct pijnverlichting na het zetten van de juiste acupunctuurnaaldjes die niet in het pijngebied zelf maar in een balancerend gebied worden gezet. Dit geeft de mogelijkheid het pijnlijke gebied direct te testen, omdat daar dus geen naaldjes zitten. Een zeer effectieve pijnbehandeling, die als deze voldoende en op tijd herhaald wordt uiteindelijk tot genezing van het pijngebied leidt.

Acupunctuur tegen hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn en migraine zijn vervelende klachten waar niet altijd een duidelijke oorzaak voor te vinden is. Met name migraine is moeilijk met medicatie te bestrijden omdat bijwerkingen als misselijkheid en overgeven mogelijk erger worden door het slikken van pijnstillers. Acupunctuur helpt zowel de hoofdpijn als de bijwerkingen te bestrijden. Ook bij spanningshoofdpijn is acupunctuur zeer effectief. Omdat acupunctuur niet alleen kijkt naar de bestrijding van de klachten, maar ook naar het voorkomen daarvan kan een hoop pijn en ellende bespaard worden. Zo wordt er gekeken naar eventuele hormonale verstoringen bij vrouwen of spierspanningen die de migraine veroorzaken.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Acupunctuur tegen lage rugpijn

Lage rugpijn is een van de meest voorkomende pijnklachten in Nederland. Hevige varianten als een hernia of spit worden doorgaans bestreden met zware pijnstillers. Zonde vinden wij, want acupunctuur werkt uitstekend tegen dit type pijnklachten. De symptomen worden aangepakt, maar ook de energiestromen worden weer op gang gebracht. Dit zorgt ervoor dat de klachten minder snel terugkeren. Lees hier meer over acupunctuur bij rugpijn.

Acupunctuur tegen nekpijn

Nekpijn is vaak het gevolg van een verkeerde houding of beweging. Veel mensen gebruiken pijnstillers wanneer ze een stijve nek hebben en wat vrijer willen bewegen. Niet altijd even verstandig, want dit kan de klachten juist verergeren. Gevolg: pijnstillers blijven slikken en nog moeilijker van de klachten af komen. Acupunctuur haalt de spierspanning in de nek weg waardoor ook de pijn langzaam verdwijnt. Naast chronische nekklachten kan ook een whiplash uitstekend behandeld worden met acupunctuur.

Wij zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen met pijnbestrijding. Heeft u pijnklachten en bent u benieuwd wat acupunctuur voor u kan betekenen? Maak dan hier een afspraak in onze vestiging in Hoofddorp, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep.

Bron: Algemeen Dagblad