Acupunctuur bij Hooikoorts

Lente, vind je het ook zo’n heerlijk seizoen? De zon heeft meer kracht en het wordt warmer. We gaan weer graag naar buiten. Ik zie mijn buren weer, de kinderen spelen vaker buiten en het lijkt wel of iedereen vrolijker is nu de zon de boel weer wat meer verwarmt.

De lente en de Chinese Geneeskunde

Grappig, want dat wat wij mensen doen, gebeurt ook in de natuur. De energie van de lente wordt in de Chinese Geneeskunde ook de leverenergie genoemd. Deze energie is gericht naar de buitenwereld. In de natuur kun je dit zien aan de knoppen, bloemen en de uitschieters die verschijnen in bomen en planten. Prachtig al dat frisse groen en die mooie kleurige bloemen. En laat dit natuurschoon nu net de reden zijn voor sommige mensen om zich belabberd te voelen.

Hoe ontstaat hooikoorts?

Mensen met hooikoorts. Ze reageren vaak heftig op pollen die ons lichaam binnenkomen. Een deel van wat via onze neus en longen in ons lichaam binnenkomt, wordt vanzelf weer afgevoerd door uitademen, hoesten, niezen, tranen en slijmproductie. Functioneert je afweersysteem gezond, dan hebben we nergens last van. Bij mensen met hooikoorts reageert het afweersysteem heel heftig op de binnenkomst van de pollen. Je ogen gaan tranen, jeuken, je gaat niezen en je holtes kunnen verstopt raken of je krijgt loopneuzen. In ernstige gevallen kan men zelfs astmatische aanvallen krijgen. Heel erg vervelend, maar gelukkig is er wel iets aan te doen. Via de

huisarts of apotheek kun je vaak middelen krijgen die het afweersysteem wat minder heftig laten reageren. Bij sommige mensen kan dit goed helpen. Lees wel goed de bijsluiter voordat je hieraan begint, sommige mensen reageren met bijwerkingen.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Natuurlijk geneesmiddel tegen hooikoorts

De Hogeschool Leiden is momenteel bezig met het onderzoeken van een natuurlijk geneesmiddel tegen hooikoorts. Ze vermelden nog niet om wat voor middel het gaat en in hoeverre het werkt, maar mocht het een succes zijn, dan horen we daar vast nog wel wat meer over.

Hoe werkt acupunctuur tegen hooikoorts?

Acupunctuur is een bewezen effectieve en natuurlijke manier om hooikoortsklachten aan te pakken. Acupunctuur kan de klachten enorm verminderen en in een aantal seizoenen tijd zelfs laten verdwijnen. In de Chinese Geneeskunde wordt de bron aangepakt. Door het afweersysteem van binnenuit te versterken leert het lichaam weer zelf om minder heftig te reageren op pollen. De beste tijd om hieraan te werken is voordat de lente begint. In een paar behandelingen kan al resultaat geboekt worden.