Meer info of een afspraak maken? Direct online of bel 085 - 0655499

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

Lichaam is geest, aldus de Traditionele Chinese Geneeskunde

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.

Hoe ziet een Traditionele Chinese Acupunctuurbehandeling eruit?

Traditionele Chinese acupunctuur herstelt balans tussen lichaam en geest. Vanuit de oude Chinese natuurfilosofie is de basisgedachte dat ziektes ontstaan doordat de balans in het lichaam verstoord is. Wanneer deze natuurlijke balans weer hersteld kan worden, zal de patiënt volgens deze gedachte weer gezond zijn. Gezondheid is niet alleen maar de afwezigheid van ziekte. De Chinese geneeskunde heeft zich inmiddels al 4000 jaar ongestoord kunnen ontwikkelen. Hierdoor is de ze uitgegroeid tot een waardevol en uitgebreid systeem dat een grote bijdrage kan leveren aan de huidige gezondheidszorg.

Lichamelijke en geestelijke klachten die met elkaar verbonden zijn

De traditionele Chinese geneeskunde ziet de mens als geheel en gaat ervan uit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Bij een disbalans kunnen er psychosomatische klachten ontstaan, maar ook omgekeerd, somato-psychische klachten. Dus lichamelijke klachten kunnen voortkomen uit psychische problemen of emoties en psychische problemen kunnen voortkomen uit lichamelijke klachten.

Maak nu een afspraak voor Chinese Acupunctuur bij onze praktijk in Amsterdam, Breukelen, Hoofddorp, Nieuw-Vennep of Voorburg.