Meer info of een afspraak maken? Direct online of bel 085 - 0655499

Acupunctuur in het oor

Oor acupunctuur is een vorm van Traditionele Chinese Geneeskunde. Oor acupunctuur is ook wel bekend onder de naam Auriculo-therapie en is erop gericht om lichamelijke en psychische klachten te behandelen aan de hand van prikpunten in het oor. Het oor fungeert als centraal zenuwstelsel dat in contact staat met allerlei gebieden in het lichaam. Acupunctuur in het oor wordt toegepast voor een breed aantal klachten en is bewezen zeer effectief voor zowel lichamelijke als emotionele kwalen.

Acupunctuurpunten in het oor

Het oor heeft verschillende zenuwpunten die elk in verband staan met een ander deel in het lichaam. Ieder lichaamsdeel kan worden gekoppeld aan een bepaalde plek in het oor. Wanneer deze zenuwpunten worden geprikt met de zeer dunne acupunctuurnaalden ontstaat er prikkeling in het centrale zenuwstelsel. Door middel van oor acupunctuur kunnen pijnpunten in het zenuwstelsel worden aangepakt. Acupunctuur zorgt ervoor dat neurotransmitters in de zenuwen vrijkomen die pijn verlagen en daarnaast zorgt acupunctuur in het oor voor meer rust en ontspanning op emotioneel vlak. Met name bij pijnbestrijding is acupunctuur in het oor zeer effectief, maar ook bij slaapproblemen, afvallen en stoppen met roken passen we succesvol oor acupunctuur toe. Lees hier meer over stoppen met roken door middel van acupunctuur.

Welke klachten zijn te behandelen met oor acupunctuur?

Acupunctuur in het oor wordt door onze acupuncturisten ingezet voor diverse klachten. Zo werkt oor acupunctuur zeer goed bij hoofdpijn en migraine, stress-gerelateerde klachten nek- en schouderklachten, slaapproblemen en slapeloosheid, allergie├źn, maar oor acupunctuur kan ook ondersteunen wanneer u bijvoorbeeld wilt afvallen. Net als andere acupunctuurbehandelingen richt oor acupunctuur zich op het bestrijden van pijn, maar ook op het herstellen van de energiebalans voor een betere algehele emotionele gezondheid. Bij acupunctuurbehandeling om afvallen te bevorderen worden verblijfnaaldjes ingebracht die blijven zitten tot de volgende behandeling. Deze stimuleren de behandeling thuis waardoor het effect sneller wordt bereikt.

Oor acupunctuur in Amsterdam en omgeving

Oor acupunctuur is bewezen effectief tegen diverse lichamelijke en psychische klachten. We bieden diverse oor acupunctuurbehandelingen aan in onze vestigingen in Amsterdam, Hoofddorp, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Bekijk hier alle adressen en maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling bij u in de buurt.