Meer info of een afspraak maken? Direct online of bel 085 - 0655499

5 goede voornemens waar behandeling met acupunctuur bij kan helpen

Van vaker sporten en meer ontspannen tot stoppen met roken en de overtollige kilo’s kwijtraken - Veel mensen starten het nieuwe jaar vol goede voornemens. Deze 5 veelvoorkomende goede voornemens kunnen met behulp van acupunctuur werkelijkheid worden. Leest u mee?

1. Minder stress door middel van acupunctuur

Wist u dat ruim de helft van de Nederlanders kampt met stress of stress-gerelateerde klachten? Meer ontspannen om zo minder stress te ervaren staat dan ook bij veel mensen op het lijstje met goede voornemens. Stress op zich is al erg vervelend, maar brengt tevens vaak gerelateerde klachten als hoofdpijn, slapeloosheid en vermoeidheid met zich mee. Wilt u stressklachten op een natuurlijke manier aanpakken? Acupunctuur richt zich op het herstellen van de energiebalans en het wegnemen van spanning rondom de organen. Meer weten? Lees hier alles over acupunctuur bij stress en vermoeidheid.

2. Afvallen door middel van acupunctuur

Misschien wel een van de meest voorkomende goede voornemens is afvallen. Wij geloven niet in crashdiëten, maar in een lange-termijn aanpak gericht op een goede balans en een gezondere levensstijl. Acupunctuur kan gewichtsverlies op verschillende manieren bevorderen. Welke manier voor u het beste werkt is geheel afhankelijk van de oorzaak van het overgewicht, de problemen die u heeft met afvallen en uw huidige hormoonbalans. In een eerste gesprek maken wij behandeling op maat, gericht op het beste resultaat. Lees in onze vorige blogpost hoe afvallen met acupunctuur precies werkt.

3. Stoppen met roken door middel van acupunctuur

Ieder jaar doen zo’n miljoen Nederlanders een poging tot stoppen met roken. Een deel daarvan slaagt, maar helaas lukt het veel mensen niet om blijvend te stoppen met roken. Net als bij andere methoden om te stoppen met roken is acupunctuur niet hét wondermiddel om in een klap nooit meer trek te hebben in een sigaret, maar acupunctuur is wél bewezen effectief bij stoppen met roken. Hoe dat werkt? Behandeling met acupunctuur verminderd de vervelende ontwenningsverschijnselen die ervoor zorgen dat u toch weer naar een sigaret grijpt. Nieuwsgierig? Lees hier meer over stoppen met roken door middel van acupunctuur.

Meer informatie of een afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak bij één van onze locaties kunt u bellen naar 085 - 0655499 of direct online een afspraak maken. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

4. Beter sporten door middel van acupunctuur

Meer bewegen of meer sporten vraagt meer dan alleen een abonnement nemen op de sportschool en wat vrije uren inplannen in de agenda. Het lichaam moet zich aanpassen aan nieuwe bewegingen en inspanningen. Naast het behandelen van blessures kan acupunctuur ook helpen blessures te voorkomen. Acupunctuur herstelt de energiebalans, haalt blokkades weg en zorgt er daarmee voor dat u op een gezonde manier kunt sporten. Zowel voor beginnende als professionele sporters is behandeling met acupunctuur aan te raden. Veel mensen vragen zich overigens af of ze na behandeling met acupunctuur direct kunnen gaan sporten. Dit kan, maar het is goed om na de behandeling wat rust te nemen en alleen licht te bewegen. De energie in het lichaam moet opnieuw in evenwicht komen, dus stel zware sportactiviteiten liever uit tot de volgende dag. Lees meer over acupunctuur en sport.

5. Eindelijk van uw hoofdpijn af met acupunctuur

Veel mensen kampen langdurig met hoofdpijn of migraineklachten. Hoofdpijn kan diverse oorzaken hebben. Denk aan hormonale oorzaken, stress of spierspanning in de schouders of nek. Bij behandeling met acupunctuur om hoofdpijn te bestrijden kijken we naar het hele lichaam. Welke aanpak voor u het beste werkt hangt af van de oorzaak en de ernst van de klachten. In 2018 hebben we al veel mensen van hun vervelende hoofdpijnklachten mogen genezen. Gaat u dit jaar ook uw hoofdpijnklachten aanpakken? Wij helpen u graag!

Direct aan de slag met uw goede voornemens? Neem contact met ons op een maak een afspraak in een van onze praktijken in Amsterdam IJburg, Hoofddorp, Breukelen, Voorburg of Nieuw-Vennep.