Dr. Tan’s Acupuncture

Dr. Tan’s Balance Method Acupuncture

Bij onze acupunctuurpraktijken in Amsterdam, Hoofddorp, Breukelen, Nieuw Vennep, Rijswijk Delft, Wassenaar en Voorburg wordt Dr. Tan’s Balance Method Acupuncture toegepast. Deze wereldwijd toegepaste balansmethode is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde. Dr. Tan zei zelf de traditionele acupunctuur van analoog naar digitaal gemaakt te hebben.

Wat is Dr.Tan’s Balance Method Acupuncture, ook wel de Dr. Tan Balans Methode?

De Balans Methode is een specifieke techniek binnen de acupunctuur, ontwikkeld door dr. Richard Teh-Fu Tan. Deze methode is gebaseerd op de principes van TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde).

Deze methode maakt het gebruikt van een systeem van corresponderende punten op het lichaam, waarbij acupunctuurpunten die ver van de locatie van de klacht liggen worden gebruikt om pijn en ongemak te behandelen. Deze benadering is gebaseerd op het idee dat het lichaam een netwerk van meridianen (energiebanen) heeft die met elkaar in verbinding staan, waardoor het stimuleren van punten op een deel van het lichaam effect heeft op een andere deel. Meestal worden punten gekozen op de armen en benen die corresponderen met meridianen die pijngebied of ongemak gebied te behandelen.

Wat is het voordeel van de Dr. Tan balansmethode?

Dr Tan’s Balance Method Acupuncture is zeer effectief voor het behandelen van alle pijnklachten. Na het aanprikken van de juiste acupunctuurpunten heb je direct pijnverlichting. Dus je ziet gelijk of het werkt. Voor blijvend resultaat zal de behandeling nog een aantal keren herhaald moeten worden.

Acupunctuurpunten op afstand (distale acupunctuur)

De zieke meridianen worden behandeld met balancerende meridianen op afstand, ook wel distale acupunctuur genoemd. Dit houdt in dat de acupunctuurpunten niet op het pijngebied zelf zitten. Rugpijn wordt bijvoorbeeld behandeld op de hand en nekpijn op de enkel.

Meer dan alleen het behandelen van pijn

De Balans Methode omvat het identificeren van disbalans binnen de meridianen en het toepassen van acupunctuur om deze balans te herstellen, wat leidt tot snelle verlichting van symptomen. Hoewel de Balans Methode vooral bekend staat om zijn effectiviteit in het behandelen van pijn, kan het ook worden toegepast op een breed scala aan andere gezondheidsproblemen waaronder spijsverteringstoornissen, neurologische aandoeningen en mentale en emotionele onbalans.

Voor welke klachten wordt de balansmethode ingezet?

Dr Tan’s Balance Method Acupuncture is zeer effectief voor het behandelen van pijnklachten als nekpijn, rugpijn, hoofdpijn en migraine, maar ook bij algehele verstoringen van lichaam en geest. Zo wordt deze vorm van acupunctuur toegepast bij slapeloosheid, vermoeidheid, stress en overgangsklachten.

Hoe werkt deze acupunctuurbehandeling?

Intakegesprek acupunctuurbehandeling

De eerste acupunctuurbehandeling bestaat uit een intakegesprek en vervolgens de behandeling. Bij pijnklachten vragen we je eerst heel goed aan te geven waar de pijn precies zit, of deze eventueel uitstraalt en wat de intensiteit van de pijn is op de schaal van 0 tot 10. Tijdens de behandeling vragen we je regelmatig waar de pijn is en welke intensiteit je voelt. Op deze manier kunnen we onze acupunctuurpunten bepalen. Jouw input is dus heel belangrijk om de behandeling te evalueren.

Onderzoek van de klachten

Verder zal de acupuncturist vragen stellen naar aanleiding van je klacht(en). Algehele conditie, medische voorgeschiedenis en eventueel medicijngebruik. Eventueel wordt je tong bekeken en je pols gevoeld. Hiermee wordt informatie verkregen over de energie en de kwaliteit van de energiebanen (meridianen) in je lichaam. In het geval van pijn zal nader onderzoek van pijngebied en eventueel functietesten van bepaalde gewrichten gedaan worden. De combinatie van kijken, luisteren, vragen stellen en voelen zal leiden tot de uiteindelijke diagnose, en het behandelplan.

De acupunctuurbehandeling zelf

De acupunctuurnaalden prikken in balancerende meridianen op afstand, dus niet in het pijngebied zelf. Na het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten blijf je 20-30 minuten liggen om de behandeling te laten inwerken. Tenslotte wordt de behandeling geëvalueerd, wordt er besproken wat je kunt verwachten van de behandeling en wordt er tot slot een behandelplan gemaakt.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.