Acupunctuur bij slaapproblemen

Niet kunnen slapen, iedereen heeft er weleens mee te maken en iedereen vindt het vervelend. Bij de een hangt slecht slapen puur samen met stress (piekeren!), bij de ander zijn de klachten langdurig en spreken we van slapeloosheid. In deze blogpost bespreken we de oorzaken van slaapproblemen, geven we 5 tips om beter te slapen en leggen we uit hoe acupunctuur slaapproblemen aanpakt. Lees gauw verder!

Wat zijn de oorzaken van slecht slapen?

Stress is de meest voorkomende oorzaak van slecht slapen. Wanneer iemand slecht slaapt door eindeloos piekeren is het allereerst belangrijk te kijken naar de oorzaak van dit piekeren. Zijn er problemen op werk? In een relatie? Komt er misschien een stressvolle periode aan? Het is belangrijk deze oorzaak te begrijpen om deze te kunnen aanpakken. Naast stress kunnen bijvoorbeeld ook hormonale schommelingen, alcoholgebruik of te veel beeldschermgebruik vlak voor het slapen gaan de slaapproblemen veroorzaken. Lees hier alles over acupunctuur en stress. Ook de overgang is een periode waarin veel vrouwen last krijgen van slaapproblemen. Wist je dat overgangsklachten ook heel goed behandeld kunnen worden met acupunctuur?

Slaapproblemen natuurlijk aanpakken met acupunctuur

Er zijn natuurlijk allerlei pilletjes op de markt om gemakkelijker in slaap te vallen of makkelijker door te slapen. Echter hebben deze vaak bijwerkingen, zijn ze vaak verslavend en verergeren ze de slaapproblemen uiteindelijk alleen maar. Wij geven dan ook de voorkeur aan natuurlijke geneeskunde om slaapproblemen te verhelpen. Zowel lichte slaapproblemen als slaaptekort (insomnia) kunnen worden aangepakt door middel van acupunctuur. Wij zien slaapproblemen als een verstoring van het ritme van onze twee energieën: Yin en Yang. De dag begint met Yang (wakker worden) en eindigt met Yin (slapen). Een goede balans tussen Ying en Yang zorgt voor een natuurlijk dagritme waarbij je vanzelf slaperiger wordt aan het einde van een dag. Bij mensen met slaapproblemen herstelt behandeling met acupunctuur de energiebalans waardoor het natuurlijke ritme terugkeert.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Verblijfsnaaldjes na de acupunctuurbehandeling

Vaak worden er na de behandeling met acupunctuur ook verblijfsnaaldjes in het oor geplaatst die tot de volgende behandeling kunnen blijven zitten. Zo wordt er ook thuis doorbehandeld en heeft de behandeling sneller effect. Hoeveel behandelingen er precies nodig zijn hangt af van de oorzaak en de ernst van de klachten.

Tips om sneller in slaap te vallen

De volgende tips kunnen, naast behandeling met acupunctuur, helpen bij het sneller in slaap vallen.

  • Drink geen koffie of andere cafeïne houdende dranken meer aan het einde van de dag
  • Leg uw smartphone of laptop weg minimaal één uur voordat u wil gaan slapen
  • Zet rustige muziek op of doe een geleide meditatie om rustiger te worden
  • Neem een uitgebreide warme douche en maak van ‘naar bed gaan’ een soort ritueel
  • Zorg dat je sport, maar doe dit overdag i.v.m. Yang. Sporten geeft een positief gevoel en maakt het hoofd leeg en zorgt dat je ’s avonds meer moe bent en makkelijker in de Yin fase komt

Wilt u zelf ervaren hoe acupunctuur werkt tegen slaapproblemen? Dat kan! Kom langs in een van onze acupunctuurpraktijken in Hoofddorp, Voorburg, Breukelen en Nieuw-Vennep. Neem hier contact op voor een afspraak!