Hoe acupunctuur helpt bij nek- en schouderpijn

Als tiener had Widi, acupuncturist bij Praktijk Acupunctuur, last van chronische nek- en schouderpijn. Een pijn die haar leven beheerste. Jaren later, tijdens haar opleiding tot acupuncturist, ondervond ze dat acupunctuur enorm effectief bleek bij het verhelpen van deze chronische pijn. Een ontdekking die haar leven veranderde. Ze vertelt haar verhaal en deelt haar tips in deze blog.

Hoe mijn chronische nek- en schouderpijn verdween door acupunctuur

Op mijn 15e had ik wekelijks last van pijn in mijn nek en schouder en kampte ik met hoofdpijn. Door de pijn sliep ik slecht waardoor ik overdag erg moe was. Ik werd moe wakker, was chagrijnig en had geen zin om leuke dingen te doen. Op school was mijn concentratie slecht en raakte ik snel boos en gefrustreerd omdat het leren niet lukte vanwege de pijn. Door mijn slechte prestaties werd ik nog meer teleurgesteld. Zo kwam ik in een vicieuze cirkel terecht.

Ik had chronische pijn en ik moest ermee leren leven. Mijn nek- en schouderpijn had mijn dagelijks leven beïnvloed. Ik leefde met veel beperkingen.

Ik heb alles gedaan om van de pijn af te komen, maar niks hielp. Elke dag pijnstillers slikken was mijn nieuwe gewoonte geworden, zo kon ik mijn activiteiten doen zonder pijn.

Toen ik nog in het ziekenhuis werkte als verpleegkundige, hoorde ik regelmatig cliënten praten over pijn. En altijd dacht ik “kon ik maar meer voor hen doen naast de oefeningen geven, naar de fysiotherapie of pijnpoli sturen, pijnstillers geven en luisteren”.

Tijdens mijn opleiding als acupuncturist heb ik ontdekt dat acupunctuur fantastisch helpt bij nek- en schouderpijn. Inmiddels ben ik blij en gelukkig zonder pijn, en dit komt absoluut dankzij acupunctuur.

Hoe ik werk met de Balance Method Acupunctuur

Inmiddels werk ik 6 jaar met de Balance Method Acupunctuur. Met deze methode heb ik een zeer effectieve oplossing waarmee ik de cliënten die dagelijks op de praktijk komen met nek- en schouders pijn écht kan helpen.

Inmiddels ben ik blij en gelukkig zonder pijn, en dit komt absoluut dankzij acupunctuur.

Mijn specialisatie is onder andere de dr. Tan's Balance Method Acupunctuur. Deze acupunctuur methode geeft direct pijnverlichting na het zetten van de juiste acupunctuur naaldjes die niet in het pijn gebied zelf, maar in een balancerend gebied worden gezet.
Oorzaken en kenmerken van nek- en schouderpijn
Pijn in de nek -en schouders is vaak het gevolg van spanningen en stress. Het kan ook komen door een verkeerde houding of beweging, overbelasting door zwaar tillen of steeds dezelfde bewegingen te maken. Het kan ook zijn dat een deel van de schouder ontstoken is, bijvoorbeeld een pees of het slijmbeurs.

Klachten die voorkomen uit de nek- en schouder:

 • Soms straalt de pijn uit naar de schouderbladen, nek, arm, elleboog of vingers.
 • Het geeft vaak extra pijn als uw arm omhoog beweegt.
 • Meestal kunt u niet goed slapen door pijnlijke nek-schouder.
 • Door de pijn gaan sommige activiteiten minder goed: werken, sporten, een kind optillen, hobby’s, boodschappen doen of het huishuiden.
 • Door de pijn gebruikt u uw arm minder, daardoor kunt u een stijve schouder krijgen. We noemen dat een bevroren schouder of Frozen shoulder.

Meer weten over dit onderwerp? Lees hier ook onze blog over acupunctuur als natuurlijke pijnstiller.

Wat kunt u doen tegen deze nek- en schouderpijn?

Meestal gaan nek- en schouderpijn vanzelf over. Voldoende rust en bewegen zullen meestal helpen. Maar als de klachten steeds erger worden of na één week niet afnemen, is het verstandig om hulp in te schakelen.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Tips om nek en schouderpijn te voorkomen of te verbeteren:

 1. Blijf bewegen. Probeer als dat gaat, door te gaan met uw dagelijkse bezigheden. Dit voorkomt dat de nek en schouder stijf worden. Bewegen is goed, maar ga niet forceren. Ga dus niet te zwaar tillen en niet hard ergens aan duwen of trekken.
 2. Zit rechtop en ontspannen. De juiste (zit)houding zorgt voor ontspannen spieren, die zo minder vast raken.
 3. Zorg dat u goed uitgerust bent. Als u moe bent dan zijn de spieren minder ontspannen, waardoor er een ongezonde spanning kan ontstaan op de nek en schouders.
 4. Neem een warme douche. Warmte zorgt namelijk voor ontspanning van de spieren, een betere doorbloeding van de spieren en kan de pijn verlichten.
 5. Neem voldoende pauze. Zit niet langer dan maximaal een uur in dezelfde houding, wissel zitten af met lopen of wat oefeningen. Dit kan helpen tegen overbelasting van de nek- en schouderspieren.
 6. Doe rekoefeningen. Dit helpt om de nek- en schouderspieren los te maken. Rekoefeningen zijn gericht op het strekken en bewegen van de nek, de schouders en het hoofd. Zoek hier eens naar op internet. De oefeningen zijn gemaakt om zelf te ontspannen, de spieren te strekken en de gewrichten soepel te houden.

Tip: Lees hier meer over hoe acupunctuur helpt bij pijnbestrijding

Hoe helpt acupunctuur bij nek- en schouderpijn?

Wanneer de klachten niet afnemen, kan de acupunctuur uitkomst bieden. De voordelen van acupunctuur zijn onder andere:

 • Acupunctuur blijkt zeer effectief bij pijnbestrijding. Er komen dagelijks mensen met nek- en schouderpijn in de praktijk met goed resultaat.
 • Door behandeling met acupunctuur heeft u minder last van spierspanningen in de nek en schouders.
 • De beknelling of irritatie van zenuwen verdwijnt, waardoor de klacht minder wordt of geheel afneemt.
 • De behandeling is er op gericht de energie blokkades op te heffen waardoor de blokkades verdwijnen, zo heeft u minder pijn en zal het herstel ook sneller gaan.
 • Meestal na 5-8 behandelingen, merkt u al significant verbetering. Dit is afhankelijk van de hardnekkigheid en hoelang u er al mee rondloopt.

We doen pijnbestrijding met acupunctuur bij rugpijn, nekpijn, schouderpijn, migraine en meer pijnklachten in al onze vestigingen. Praktijk Acupunctuur is gevestigd in Voorburg, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Breukelen, Rijswijk-Delft en Wassenaar. Maak online een afspraak of bel 085 - 0655 499a>