Stoppen met roken met behulp van acupunctuur

Of u nu besluit te stoppen met roken in Stoptober, als goed voornemen in het nieuwe jaar of gewoon op een zelfgekozen moment maakt niet uit. Stoppen met roken is voor bijna niemand makkelijk. Acupunctuur is een fijne, pijnloze methode om te stoppen met roken. In deze blogpost vertellen wij u hoe stoppen met roken door middel van acupunctuur werkt.  

Ontwenningsverschijnselen stoppen met roken aanpakken 

Ga bij uzelf eens na: wat maakt het stoppen met roken voor u zo moeilijk? Met de wilskracht zit het vaak wel goed, maar bij veel mensen zijn het de ontwenningsverschijnselen die het zo lastig maken om vol te blijven houden. Ontwenningsverschijnselen zijn bijvoorbeeld eetbuien, waardoor het ook kan zijn dat u ongewenst aankomt. Maar ook snel geïrriteerd zijn, gestrest raken en slecht slapen behoren tot ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken. Het is dus zaak deze ontwenningsverschijnselen aan te pakken om blijvend te stoppen met roken.

Het mentale aspect van stoppen met roken

Het besluit om te stoppen met roken betekent vaak de start van een hele persoonlijke reis, die niet alleen het lichaam, maar ook de geest beïnvloedt. Bij stoppen met roken denken we vaak aan de fysieke uitdagingen, maar de mentale aspecten van dit proces zijn minstens zo belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde gewoonten. Even een sigaretje na het avondeten of bij een goede kop koffie. Sommigen mensen associeren roken met gezelligheid, vrijheid of ontspanning. Ze hebben het gevoel het roken ‘nodig’ te hebben of gebruiken het roken als beloning na een dag hard werken. Het is belangrijk deze gedachtepatronen te zien, te herkennen en te veranderen. In de Traditionele Chinese Geneeskunde kijken we altijd naar lichaam en geest als geheel en nemen we zowel het emotionele.

Interessant? Lees hier ook ook onze uitgebreide blogpost over hoe acupunctuur en de Chinese geneeskunde werkt

Het emotionele aspect van stoppen met roken

Roken wordt ook vaak ingezet als een manier om met emoties om te gaan, zoals stress, angst of verdriet. Het niet roken kan dan deze emoties versterken omdat ze als het ware niet meer verdoofd worden met de afleiding en ‘ontspanning’ van het rookmoment. Daarom is het belangrijk te kijken naar wat u helpt om de behoefte aan roken als emotionele uitlaatklep te verminderen. Denk aan wandelen, meditatie, praten met een professional of acupunctuur. Acupunctuur kan bijvoorbeeld heel goed helpen om stress te verminderen, beter te slapen, minder stemmingswisselingen te hebben. Veel mensen ervaren direct na behandeling al meer rust. Een acupunctuurbehandeling heeft als doel om de energiebalans in het lichaam terug te brengen en de klachten te verminderen.

Afspraak gemaakt voor stoppen met roken. Maar Esther pakte ook wat andere problemen mee zo als opvliegers en slaap problemen. Na een paar keer op zaterdag geweest te zijn voel ik me top. Dankjewel voor de hulp echt een aanrader. - Ab

Het stoppen met roken is een persoonlijke reis die zowel de geest als het lichaam beïnvloedt. Het begrijpen van de mentale aspecten, zoals het doorbreken van gewoonten en het omgaan met emoties, is ontzettend belangrijk voor het bereiken van een rookvrij leven. Met acupunctuur kunnen deze mentale uitdagingen worden overwonnen en gaan we samen voor een verbeterde gezondheid en welzijn.

Acupunctuur tegen roken: zo werkt dat

Acupunctuur is zeer effectief gebleken bij het bestrijden van de ontwenningsverschijnselen van stoppen met roken. Wanneer u kiest voor acupunctuur om te stoppen met roken is het handig als u in ieder geval één dag gestopt bent met roken. De acupuncturist plaatst dan acupunctuurnaaldjes op verschillende acupunctuurpunten op het lichaam, afhankelijk van de klachten en de aard van de klachten. Om de behandeling extra te ondersteunen krijgt u soms ook kleine verblijfsnaaldjes in het oor. Zowel ooracupunctuur als acupunctuur elders op het lichaam zijn nagenoeg pijnloos.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak direct online een afspraak bij een van onze locaties of bel naar 085 - 0655499. Heeft u vragen over acupunctuur of hoe acupuntuur u kan helpen dan kunt u ook per email contact met ons opnemen.

Ervaringen stoppen met roken met behulp van acupunctuur

De ervaringen van mensen die bij ons zijn gekomen om te stoppen met roken met acupunctuur zijn zeer positief. Vaak zijn er zo’n vier behandelingen nodig om de ontwenningsverschijnselen van stoppen met roken doeltreffend aan te pakken. Daarna gaan mensen vaak op eigen kracht verder. De behandeling om te stoppen met roken heeft ook invloed op de energiebalans en daarmee het algehele welzijn. Vaak komen mensen terug om andere klachten ook aan te pakken met acupunctuur.

5 voordelen van acupunctuur bij stoppen met roken

  1. Doeltreffende aanpak van de ontwenningsverschijnselen van stoppen met roken
  2. Zowel het mentale als het fysieke aspect van stoppen met roken wordt behandeld 
  3. Al na de eerste behandeling resultaat 
  4. Acupunctuur draagt tevens bij aan een gezonde energiebalans 
  5. Geen medicijnen of andere chemische middelen om te stoppen met roken

Kosten van stoppen met roken door middel van acupunctuur 

De kosten van stoppen met acupunctuur hangen natuurlijk af van het aantal behandelingen dat nodig zijn om uw doel te behalen. Een overzicht van de kosten voor stoppen met roken door middel van acupunctuur vindt u hier. Tip: stop het geld dat u bespaart door niet te roken in een potje en investeer dit in een nieuwe, gezondere versie van uzelf.

Stoppen met roken in stoptober, januari of een zelfgekozen moment? 

Het maakt niet uit wanneer u besluit te stoppen met roken. Bij ons kunt u het hele jaar door terecht voor een behandeling met acupunctuur om te stoppen met roken. Liever vandaag dan morgen stoppen? Snappen we! Maak hier gelijk een afspraak in een van onze praktijken in Hoofddorp, Voorburg, Breukelen, Rijswijk - Delft, Nieuw-Vennep en Wassenaar.